Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 05. 2020. 11:31   >>  11:28

POTPISAN UGOVOR

Počinje izgradnja Centra za posjetioce na obali Bistrice

Uprava javnih radova potpisala je Ugovor o izradi glavnog projekta, izgradnji i opremanju objekta Centra za posjetioce na obali rijeke Bistrice u Bijelom Polju. Vrijednost investicije, koju će iz kapitalnog budžeta finansirati Vlada Crne Gore, iznosi 893 hiljade eura, a posao je u postupku javne nabavke dodijeljen podgoričkom preduzeću Permonte.

Centar će biti napravljen po sistemu „projektuj i izgradi“, u okviru projekta valorizacije Đalovića pećine.

Rok za izradu glavnog projekta je 90 dana od potpisivanja ugovora, a za završetak građevinskih radova 240 dana od uvođenja izvođača u posao.

“Centar za posjetioce sa pratećim sadržajima i parkingom dio je projekta valorizacije Đalovića pećine, jednog od najvećih građevinskih poduhvata u oblasti turizma u Crnoj Gori, vrijednog oko 18 miliona eura. Planiran je na lokaciji površine 12 hiljada metara kvadratnih, a sam objekat će se prostirati na 500 kvadrata”, navodi se u saopštenju.

 

Centar će sadržati restoran, info-pult sa suvenirnicom, muzejsko-izložbeni prostor, salu za prezentacije, ambulantu, servis za izdavanje opreme, kao i administrativni blok za zaposlene.

“Objekat će se nalaziti pored puta od naselja Bistrica prema Manastiru Podvrh, čija je izgradnja u toku, a planiran je tako da bude usklađen sa prirodnim okruženjem”, kazali su iz Vlade.

Pored njega biće izgrađen parking sa 42 mjesta za automobile, kao i posebnim mjestima za automobile, motocikle, bicikle, kao i za potrebe lica smanjenje pokretljivosti.

 

“Predviđen je i prostor za avanturistički park i šetalište uz rijeku, koje će biti spojeno sa novim mostom na Bistrici. Za potrebe izgradnje vizitoring centra planirana je regulacija rijeke Bistrice”, navodi se u saopštenju.

  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније