Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

28. 05. 2020. 13:18   >>  13:18

ZA 2020-2023

Senat UCG podržao izbor Nikolića za rektora

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) je podržao je danas Program razvoja Univerziteta kandidata za izbor rektora za mandatni period 2020 – 2023 i aktuelnog rektora Danila Nikolića.

Iz te obrazovne institucije su kazali da se mišljenje Senata o programu kandidata za rektora, saglasno odredbama Statuta UCG, dostavlja Izbornoj komisiji za sprovođenje postupka izbora rektora Univerziteta.

“Izborna komisija mišljenje Senata dostavlja Upravnom odboru UCG, koji vrši izbor rektora”, navodi se u saopštenju.

Nikolić je kazao da je u njegovom prethodnom mandatnom periodu fokus stavljen na strateško-razvojni aspekt i naučne i međunarodne rezultate.

“Kao i organizacione resurse i društvenu interakciju Univerziteta“, rekao je Nikolić, ističući pozitivne rezultate postignute u tim oblastima.

Njegov program rada, kako je naveo, baziraće se na kontinuiranoj implementaciji prioriteta i ciljeva sadržanih u Strategiji razvoja UCG 2019-2024.

„U narednom periodu UCG će se fokusirati na inoviranje, interdisciplinarnost i internacionalizaciju studijskih programa, modernizaciju i digitalizaciju univerzitetske infrastrukture, naučnoistraživačku izvrsnost i projektnu uspješnost”, kazao je Nikolić.

Kako je pojasnio, fokus će biti i na međunarodnoj saradnji i mobilnosti, unapređenju kadrovske strukture i organizacionih resursa, unapređenju znanja, kompetencija i zapošljivosti studenata, kao i promociji društveno odgovornog ponašanja, identitetskih vrijednosti i održivog razvoja crnogorske privrede i države.

Na izloženi program, članovi Senata su postavljali dodatna pitanja Nikoliću, koji je dao pojašnjenja, i iskazali pozitivno mišljenje o vidljivim rezultatima iz dosadašnjeg mandatnog perioda Nikolića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније