Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

01. 06. 2020. 08:47 >> 08:46

NA RTCG 1

Uskoro novi TV serijal edukativnih emisija NPCG

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore predstavilo je pet zaštićenih područja, i ostale prirodne ljepote naše države, u okviru deset emisija edukativnog serijala „#ostanidoma uz prirodu“, a u saradnji sa RTCG1.

„Pored zaštite, očuvanja i promocije najznačajnijih vrijednosti, jedan od ključnih strateških ciljeva JPNPCG je edukativna uloga. Ponosni smo što smo u ograničenim uslovima, tokom pandemije, osmislili i pripremili prvih deset epizoda u okviru TV serijala „Ostani doma uz prirodu‟, kako bi se učenici osnovnih i srednjih škola, kao i javnost, informisali, upoznali i podsjetili brojnih vrijednosti zaštićenih prirodnih područja. Povratna informacija je više nego dobra, što nam daje veliku satisfakciju da nastavimo,‟ kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica.

U prvoj emisiji smo upoznali gledaoce sa aktivnostima i ciljevima Javnog preduzeća. Uslijedile su i priče o NP Skadarsko jezero, NP Biogradska gora, NP Durmitor, NP Prokletije, NP Lovćen, Parku prirode Ulcinjskoj solani, Botaničkoj bašti „Dulovine“, Žabljaku Crnojevića i rijeci Zeti.

„Ljepota i bogatstvo crnogorske prirode su neiscrpni. Zahvaljujući video materijalu i fotografijama, koji nam svakodnevno pristižu od saradnika i nadzornika sa terena, nastavićemo sa zanimljivim pričama iz prirode. U nacionalnim parkovima postoje i kamere ʼzamkeʼ koje će svim gledaocima omogućiti da vide jedinstveni život stanovnika NP. Stručni tim JPNPCG priprema i zanimljive priče o biljnom svijetu nacionalnih parkova. Zato, najavljujemo i nove emisije o prirodnim ljepotama Crne Gore „Priroda je moj dom‟, kazao je Klica.

Planiramo da prikazane emisije objednimo i početkom naredne školske godine proslijedimo svim osnovnim školama. Cilj nam je da djeca,osim kroz udžbenike, i vizuelno upoznaju prirodno bogatstvo države u kojoj žive.

Pripremamo i niz aktivnosti na društvenim mrežama, a sve u cilju što bolje promocije naših potencijala. Aktiviraćemo Youtube kanal za strane turiste, kako bi na jednom mjestu mogli da dobiju sve informacije o NP i planiraju eventualnu posjetu. Takođe, na Instagramu i Facebooku, otvorićemo naloge na engleskom jeziku.

Edukativne emisije o vrijednostima nacionalnih parkova, i ostalih prirodnih ljepota Crne Gore, emituju se na RTCG1 ponedjeljkom i petkom, u terminima prije prvog i drugog dnevnika. Nakon toga, emisije se mogu gledati na Youtube kanalu Nacionalnih parkova Crne Gore.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније