Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

02. 06. 2020. 11:38 >> 11:36

PREDLOG UCG

Mjesta će biti za gotovo 3.500 brucoša

Senat Univerziteta Crne Gore utvrdio je predlog o broju studenata za upis na prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2020/21, koji predviđa ukupno 3.486 mjesta.

Istovremeno, utvrđen je i predlog o broju studenata za upis na prvu godinu novih dvogodišnjih master studija za studijsku 2020/2021, koji predviđa 1.995 mjesta.

"Predlog broja studenata za upis na prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2020/21. godinu, kao i master studija za studijsku 2020/2021, koji su zasnovani na predlozima vijeća univerzitetskih jedinica, kreću se u okviru prošlogodišnjeg predloga za upis i u skladu su sa rješenjem Ministarstva prosvjete kojom je određen maksimalan broj studenata za upis", navodi se u saopštenju UCG.

Prilikom predlaganja broja studenata za upis na prvu godinu osnovnih studija koji se finansiraju iz budžeta, Senat se rukovodio standardima kvaliteta nastave, broja nastavnog osoblja, materijalnom osnovom za realizacijom pojedinačnog studijskog programa, kao i advekatnim odnosom broja studenata i nastavnog osoblja.

"Prilikom predlaganja broja studenata za upis na dvogodišnje master studije koje se po prvi put organizuju od ove studijske godine, po reformisanom modelu (3+2), sa finansiranjem iz budžeta, Senat se rukovodio brojem studenata na završnoj godini osnovnih studija, standardima kvaliteta nastave, broja nastavnog osoblja, materijalnom osnovom za realizacijom pojedinačnog studijskog programa, kao i advekatnim odnosom broja studenata i nastavnog osoblja", navode iz UCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније