Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio:O.Z. ]

03. 06. 2020. 22:33 >> 23:51
10

NA JARBOLU OD 14 METARA

Crnogorska zastava se vijori iznad Skalina

Povodom 14 godina od zvaničnog proglašenja nezavisnosti Crne Gore, usvajanjem Deklaracije o nezavisnosti u Paramentu, u Podgorici je organizovana svečanost, na kojoj je na jarbol podignuta državna zastava uz intoniranje himne "Oj svijetla majska zoro".

Zastava Crne Gore podignuta je na jarbolu visokom 14 metara, koji je postavljen iznad ušća Ribnice u Moraču.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je istakao da je, uz 21. maj i 13. jul, današnji datum najvažniji u modernoj istoriji Crne Gore.

"Na ovaj način iskazujemo poštovanje prema tom istorijskom trenutku i šaljemo poruku da bi ovakvim i sličnim pitanjima trebali posvetiti više pažnje", kazao je Vuković za TVCG.

On je naveo da lokacija za zastavu nije slučajno izabrana.

"Ovo je istorijsko srce Podgorice. Stara varoš je simbol multikulturalizma, svega onoga što je moderna Crna Gora", rekao je Vuković.

Državna zastava podignuta je uz intoniranje himne od strane Vojnog orkestra.

Nakon toga je uslijedio koncert poznatog pijaniste Bojana Martinovića.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније