Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.Mi. ]

04. 06. 2020. 13:10   >>  13:17

NAPLATA POTRAŽIVANJA

Univerzitet Mediteran dobio spor oko zgrade u Baru

Vrhovni sud Crne Gore donio je danas presudu kojom je odbijena revizija, kao vanredni pravni lijek, koju je Slobodan Knežević iz Nikšića izjavio na presudu Višeg suda u Podgorici, kojom je obavezan da Univerzitetu Mediteran na ime naknade troškova građenja i održavanja zgrade u Baru, plati iznos od 2.377.239,05 eura.

''Vrhovni sud je dodatno potvrdio nesporno pravo Univerziteta Mediteran, da kao investitor zgrade namijenjene za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, a koja je sada upisana na Slobodana Kneževića iz Nikšića, naplati iznos od 2.377.239 eura'', saopšteno je iz Atlas grupe.

Ovom presudom Vrhovnog suda, kako navode, iako ni do sada nije bilo zakonskih prepreka, ispunjeni su svi uslovi za nastavak postupka izvršenja, radi naplate navedenog potraživanja na cjelokupnoj imovini Slobodana Kneževića iz Nikšića.

Univerzitet Mediteran izražava zadovojstvo što je sudstvo, u tradiciji naprednih kontinentalnih pravnih sistema, sprovelo cjelokupni postupak profesionalno i nepristrasno. Ova sudska odluka donijeta je isključivo na osnovu činjenica, kao sudova stvarnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније