Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

05. 06. 2020. 10:31   >>  10:31

SD POHVALILE

Besplatni udžbenici za prvih pet razreda na Cetinju

Socijaldemokrate Cetinja izrazili su veliko zadovoljstvo povodom izglasavanja Odluke o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za prvih pet razreda osnovnih škola na teritoriji Prijestonice Cetinje.

''Dosljedno podržavajući osnovne principe lokalne samouprave koja konstantno radi na unapređenju uslova školovanja svih uzrasta djece, vodeći se tezom da svako dijete u našem gradu mora imati obezbijeđena osnovna školska sredstva. Iz finansijskog ugla, septembar je uvijek predstavljao najteži mjesec za mnoge cetinjske porodice'', saopštili su iz Socijaldemokrata.

Participirajuci u izvršnoj vlasti nešto više od dvije godine, kako naovde, doprinijeli su povećanju broja razreda osnovnog obrazovanja u kojima će biti obezbijeđeni besplatni udžbenici, kako bi se umanjio upravo taj „prvi udar” na budžet porodice.

Naglašavaju da je ulaganje u djecu bilo je i biće fokus djelovanja Socijaldemokrata Cetinja.

Kako kažu, ne postoji bolja investicija od ulaganja u obrazovanje djece, jer upravo oni predstavljaju svijetlu budućnost našega grada.

''Znajući da je roditeljima dobrodošao svaki vid podrške od strane lokalne samouprave, nadamo se da će u budućnosti ista pronaći način za ostvarenje ideje obezbjeđivanja besplatnih udžbenika za sve razrede osnovnog obrazovanja, kroz dosadašnji model finansiranja uz pomoć donacija i sponzorstava. Ovim korakom bismo u potpunosti ispunili naš krajnji cilj, kojim se roditeljima na teritoriji našeg grada maksimalno olakšava školovanje djece'', navode u saopštenju.

Isitču da ona djeca koja pohađaju škole na seoskom području i djeca pripadnici RE populacije, kao i do sada, nastaviće da dobijaju besplatne udžbenike za svih devet razreda.

''Smatramo da samo uz porodično vaspitanje, obrazovanje posjeduje ogromnu ulogu u socijalizaciji i stvaranju sposobnih i društveno odgovornih pojedinaca koji su ključni segment u društvu koje baštini ideju socijalne pravde. Obrazovanje se mora njegovati kao jedna od najvažnijih karika našeg društva u cjelini'', zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније