Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

06. 06. 2020. 09:25   >>  09:27 4

BACKOVIĆ ZA TVCG

Povratak djece u škole biće pun izazova

Učenici, nastavnici i roditelji iz krize zbog pandemije korona virusa mogu izvući nove metode za učenje i potencijale za rast, ocijenila je psihološkinja Zavoda za školstvo Anđa Backović, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG). Kako je istakla, povratak djece u škole biće pun izazova.

"Široka je lepeza iskustava i reakcija, djeca se razlikuju i razlikuju se njihove potrebe. Djeca nijesu bila u prirodnom školskom okruženju, ali su se desila druga iskustva", kazala je Backović.

Izazovi, kako je istakla, obilježiće povratak u školu, a na probleme će naići i nastavnici koji će se naći sa djecom u učionici.

"Mnogo stvari je ostalo dosta stvari nevidljivo, za razliku od toga kako bi to bilo u učionici. Nastavnik je ostao uskraćen za to šta se sve djeci dešavalo kod kuće i da li možda nekoj djeci kod kuće nije bilo dobro", navodi Backović.

Smatra i da nastavnike interesuje i da li je proces učenja kod kuće ostao na istom nivou kao i u školi.

 "Nijesu svi pratili nastavu istim tempom, treba vidjeti kome šta nedostaje i stvoriti ambijent u kojem će se djeca osjećati prijatno i tek onda slijedi faza učenja", ocjenjuje psihološkinja.

Saopštila je i da Zavod radi istarživanje koje će pokazati kako je iskustvo bilo nastavnicima, roditeljima, upravama škola...

"Sve to treba iskoristiti kako bi naučili o sebi i obrazovanju", smatra Backović.

Dodaje i da je nastava prethodnih mjeseci svima donijela novo iskustvo.

"Učenje na daljinu proširili i obogatilo zonu učenja i kod djece i kod nastavnika roditelji imali iskustvo djece koji su po prvi put vidjeli svoju djecu u situaciji učenje, i vidjeli šta djeca mogu šta ne mogu u nekom novom svjetlu", kazala je Backović.

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније