Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.B. ]

06. 06. 2020. 11:38   >>  11:37 3

U KAMPUSIMA

Postavljeni jarboli sa zastavama UCG i države

Univerzitet Crne Gore (UCG), u skladu sa njegovanjem identitetskih vrijednosti, postavio jarbole sa zastavama te visokoškolske institucije i države Crne Gore u univerzitetskim kampusima, u Podgorici, Nikšiću, Kotoru i Cetinju.

UCG njeguje duh zajedništva i pripadnosti istoj akademskoj porodici, za oko 20 hiljada studenata, više od hiljadu akademskog i nekademskog osoblja, blizu 300 spoljnih saradnika, i posebno radi na razvijanju osjećaja pripadnosti plemenitoj misiji UCG.

"Ova visokoškolska institucija ima ključnu ulogu i odgovornost u stvaranju i širenju znanja kroz izvrsnost u obrazovanju, nauci i stvaralaštvu, u stvaranju društvenoodgovornih akademskih građana i promovisanju demokratskog i održivog razvoja crnogorskog društva i države", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je ove godine na institucionalnom i na nivou svake univerzitetske jedinice, planirana organizacija po jednog okruglog stola sa temom CRNA GORA 2030.

Na pvim skupovima razgovaraće se o pravcima razvoja određenih naučnih oblasti, o značaju i ulozi visokog obrazovanja u razvoju društva i o načinima na koje se može najbolje doprinijeti boljitku društva i ekonomije Crne Gore, iz perspektive naučnih oblasti na određenoj univerzitetskoj jedinici.

Rezultati diskusija i zaključci će biti publikovani i predstavljeni Vladi Crne Gore, predstavnicima kompanija, međunarodnim partnerima, sa jasnim prijedlozima za realizaciju konkretnih aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније