Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 06. 2020. 16:38   >>  16:37 9

BRČVAK RAIČEVIĆU

Jedni druge podstičemo na dobra djela

Humanistu i filantropa, jednog od najvećih dobrotvora sa naših prostora, poznatog po mnogobrojnim dobročinstvima i brojnim donacijama, Hajriza Brčvaka primio je redsjednik Opštine Bar Dušan Raičević. Raičević se zahvalio tom humanisti na čovjekoljublju i brojnim donacijama dok je Brčvak izrazio zadovoljstvo što smo, kako je kazao, u prilici da jedni druge podstičemo na dobra djela.

Raičević je zahvalio Brčvaku za pokazanu solidarnost i humanost u vremenu borbe protiv Kovid–19, kao i za mnoštvo dobrih dijela koja su pomogla institucijama da adekvatno odgovore ovom javnozdravstvenom riziku, a građanima pružila podršku i ohrabrenje.

“Vaša posvećenost čovjekoljublju i oporavku zemlje i grada kroz brojne vrijedne donacije Baru i Crnoj Gori dala je nemjerljiv doprinos odgovoru čitavog društva u ovoj neočekivanoj situaciji, i pružila ohrabrenje i motiv građanima da istraju, i da osjete da nisu sami u trenutku velike zdravstvene krize u čitavom svijetu”, kazao je Raičević.

Hajriz Brčvak zahvalio je predsjedniku Raičeviću na prijemu i istakao zadovoljstvo da je u prilici da pomaže drugima.

„Mi smo samo dio jednog velikog mozaika - naše zajednice, i u njemu svako od nas ima svoje mjesto. Ja sam zahvalan što sam dio tog mozaika i što smo u prilici da jedni druge podstičemo na dobra djela, radeći tako za dobrobit svih“, kazao je Brčvak.

Na sastanku je razgovarano o pokretanju inicijative za uspostavljanje prijateljstva između Opštine Bar i grada Štajnfurt u SR Njemačkoj, u kojem Brčvak živi i radi, na temelju čega bi se radilo na unapređenju saradnje dva grada.

Brčvak i fondacija "Hemiias" iz Njemačke čiji je on osnivač, od početka pandemije koronavirusa u Crnoj Gori donirali su više od 500.000 eura – novčano, u medicinskoj opremi, respiratorima, paketima pomoći u hrani i higijeni. Preko Nacionalnog koordinacionog tijela uputio je barskoj bolnici značajnu donaciju, dok je najugroženije stanovnike preko Opštinske organizacije Crvenog krsta pomagao paketima osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu.

Brčvak je nedavno uputio i donaciju Opštini u vidu zaštitih maski, koje su preko nadležnih službi lokalne uprave dijeljene građanima.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније