Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

08. 06. 2020. 14:40 >> 21:02
34

HRAPOVIĆ REAGOVAO

"Ne dozvoljavamo vrijeđanje naših zdravstvenih radnika"

Sve relevantne međunarodne institucije, prije svega one koje se bave zdravstvom, odale su priznanje Crnoj Gori zbog uspješne pripremljenosti i odgovora na COVID 19, istakao je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

On je ragovao na izjavu ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara, koji je, između ostalog, kazao da "Crna Gora nema rezultate, niti adekvatno znanje o koronavirusu".

"Ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar, koji podsjećanja radi, „gleda da nema Crnogoraca na funkcijama u zdravstvenom sistemu te zemlje, jer nisu naučili da pričaju srpskim jezikom“, ponovo ima nešto da „poruči i objasni“. Ovoga puta ne o jeziku, nego o stručnosti i znanju u oblasti zdravstva. I dok čekamo vakcinu koju, kako ranije reče gospodin Lončar „srpski stručnjaci mogu da naprave protiv koronavirusa“, crnogorski medicinski profesionalci u međuvremenu su preduzeli niz strateških, pravovremenih i odlučnih koraka koji za rezultat imaju činjenicu da smo najduže od svih evropskih zemalja odložili importaciju koronavirusa u Crnu Goru", kazao je Hrapović.

Takođe, kako je naveo, znanje je dovelo je do toga da je Crna Gora prva zemlja u Evropi bez zaraženih COVID-19, kao i da je rezultat svih sprovedenih mjera i kraj epidemije.

"Sigurni smo da gospodin Lončar to zna, ali razumijemo njegovu potrebu da se ponovo obrušava na Crnu Goru, i da uvredama, u jeku predizborne kampanje u Srbiji, stručnu i epidemiološku priču izmjesti na politički teren. Ne dozvoljavamo vrijeđanje naših zdravstvenih radnika i poništavanje naših rezultata, ma koliko to gospodinu Lončaru smetalo i ma koliko se trudio da ih ovakvim iznošenjem neistina i paušalnih ocjena dovede u pitanje", poručio je Hrapović.

On je nagalsio da način na koji je Crna Gora pristupila odgovoru na koronavirus i rezultati koje je postigla neće ili ne žele da vide samo oni koji su zaokupljeni najperfidnijim manevrima da prikriju sopstveni poraz u borbi protiv pandemije.

"U redu. Ko gubi, ima pravo da se ljuti... Od specijalista za šoping, preko stručnjaka za prikrivanje informacija i utjerivanje straha, naši susjedi iz Srbije, tačnije prvi čovjek zdravstva sada ide i korak dalje u svom prepoznatljivom maniru vrijeđanja i omalovažavanja jer izgleda, drugačije ne umije. Ipak, nećemo nasijedati na provokacije. Rezultati su tu, a to, ministre Lončar, ni Vi niti bilo ko drugi neće moći da ospori", istakao je Hrapović.

On je naveo da su sve relevantne međunarodne institucije, prije svega one koje se bave zdravstvom, odale su priznanje Crnoj Gori zbog uspješne pripremljenosti i odgovora na COVID 19. Vi to sigurno znate i sami. Vjerujemo da Svjetska zdravstvena organizacija i Vama to može pojasniti, samo ako hoćete da čujete", saopštio je Hrapović.

MInsitzar zdravlja je istakao i najnovije Forbsovo rangiranje.

"Na osnovu 130 kvalitativnih i kvantitativnih parametara, kao i više od 11 hiljada informacija u kategorijama kao što su efikasnost karantina, monitoring i otkrivanje zaraženih, stabilnost zdravstvenog sistema i efikasnost vlade – Crna Gora je na 42.mjestu. Gdje ste vi? Da li imate i njima nešto da „spočitate i pojasnite“?", naveo je Hrapović u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније