Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 06. 2020. 12:39   >>  20:00 4

NURKOVIĆ

Prva dionica auto-puta do juna iduće godine

Prvi kilometri autoputa u Crnoj Gori će biti završeni sredinom maja 2021. odnosno u junu naredne godine, kazao je ministar saobraćaja Osman Nurković.

"Prva dionica auto-puta neće biti završena ni do 30. septembra ove godine. Kada je riječ o cijeni koštanja neodmjerena je konstatacija da se troškovi svako malo uvećavaju za stotine miliona eura. Javnosti je poznato da prvobitna ugovorena cijena radova iznosi 809 miliona 577 hiljada dok ukupna vrijednost zaključenih priloga ugovora o projektovanju izgradnje dionice Smokovac Mateševo iznosi 58 miliona 406 hiljada", kazao je Nurković u Skupštini Crne Gore odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Miluna Zogovića kada će biti gotovi radovi i izgradnja dijela autoputa od Smokovca do Mateševa.

Ministar je dodao da se intenzivno radi na nastavku radova druge dionice auto-puta Bar-Boljare.

"Radimo idejni projekat za tu dionicu kao i studiju zaštitite životne sredine. Oba projekta se finansiraju iz donatorskih sredstava Evropske komisije. Aplicirali smo kod Evropske komisije za grant od 20 posto od procijenjene vrijednosti druge dionice, ali vidite i sami kakva je situacija. Prioritet ove Vlade je nastavak auto puta", naveo je Nurković.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније