Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 06. 2020. 13:22 >> 13:19
2

ODGOVOR NA PANDEMIJU

Savjet Evrope donirao zaštitnu opremu zatvorima u CG

Kao odgovor na pandemiju Kovid 19 i potrebe za hitnom podrškom zatvorenicima i zatvorskom osoblju, Savjet Evrope (CoE) je donirao zaštitnu opremu Crnoj Gori, i za još četiri zemlje članice – Jermeniju, Gruziju, Moldaviju i Sjevernu Makedoniju.

Donacija zatvorima u Crnoj Gori obuhvata dvije hiljade maski, sredstva i opremu za dezinfekciju, a dodatne potrepštine će, kao se očekuje, biti kupljene u Crnoj Gori, kao i u Azerbejdžanu do kraja juna 2020.

Ovim državama, kako navode u Savjetu Evrope, isporučeno je ukupno 13.760 maski, 2.500 štitova za lice, 1.240 litara sredstava za dezinfekciju ruku i površina, 84.000 rukavica, 99 infracrvenih terometara, dva generatora kiseonika, pet prenosivih saturometara, deset baktericidnih lampi, 50 ljekarskih uniformi, 100 zaštitnih naočara, 20 mjerača za puls, 3.000 štitnika za glavu i 5.000 štitnika za cipele.

“Cilj donacije je podrška Savjeta Evrope državama članicama i njihovim nacionalnim zatvorskim administracijama, kako bi mogli da se pridžavaju principa komiteta za prevenciju torture i tretmana osoba lišenih slobode u skladu sa smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) o pandemiji COVID19”, ističu u Savjetu Evrope.

Donacija Crnoj Gori omogućena je u okvoru projekta Unapređenje zaštite ljudskih prava pritvorenih i zatvorenih lica u Crnoj Gori, navodi se u Savjetu Evrope.

Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније