Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

11. 06. 2020. 08:40 >> 15:52

ČANOVIĆ

Bez rokova za legalizaciju, cilj - manji troškovi

Generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović kazao je da će svi vlasnici bespravnih objekata u narednom periodu moći da se prijave za proces legalizacije.

 

Čanović je u Jutarnjem programu TVCG podsjetio da je Vlada Crne Gore usvojila izmjene Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, koje će biti upućene parlamentu.

"Jedna od novina je da rok neće biti ograničen. Svi vlasnici bespravnih objekata će moći da se prijave u narednom periodu za proces legalizacije. Moći će da ga završe samo oni koji se nalaze na ortofoto snimku", rekao je Čanović.

Na one koji se ne nalaze na ortofoto snimku, pojašnjava, odnosiće se drugi članovi zakona, koji se tiču naknade za korišćenje prostora, te eventualno mjere uklanjanja bespravnog objekta.

"Ko je ranije podnio zahtjev za legalizaciju neće morati da ga inovira. Naš cilj je da legalizacija bude efikasna, jednostavna i da se smanje troškovi za proces legalizacije", rekao je Čanović.

Krajnji cilj je da se, kaže, prostor privede namjeni i izvrši urbana sanacija kroz revitalizaciju.

"Ulaganje tih sredstava od legalizacije je u taj prostor. Svi prihodi od legalizacije su prihodi jedinica lokalnih samouprava i vezani su da se iskoriste za prostor u kojem su prikupljeni", kazao je on.

Ko se ne prijavi za legalizaciju, ostaje rješenje iz postojećeg zakona.

"Oni će do uklanjanja objekta plaćati naknadu za korišćenje prostora koja u svakom slučaju nije mala", pojasnio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније