Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 06. 2020. 12:45 >> 15:35
1

HRAPOVIĆ POZVAO

Krv davati redovnije i u što većem broju

Zavod za transfuziju krvi dao je nemjerljiv doprinos u periodu pandemije virusa korona, ali i podnio teret prekida kontinuiteta kojim se nadoknađuju zalihe krvi, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović. On je sa direktorom Fonda za zdravstveno osiguranje Seadom Čirgićem, podržao kampanju "Ministri daju krv" i donirao krv.

Cilj kampanje je skretanje pažnje javnosti na značaj dobrovoljnog davalaštva krvi i upućivanje poruke humanosti sa najodgovornijih funkcija. 

Ministar Hrapović je kazao da je zdravstveni sistem Crne Gore prethodnih mjeseci pokazao kako se dobrom organizacijom i aktivizmom svih njegovih činilica postiže rezultat kome se danas dive mnogo razvijenije i bogatije zemlje. 

"Zavod za transfuziju krvi dao je nemjerljiv doprinos u ovom periodu, ali i podnio teret prekida kontinuiteta kojim se nadoknađuju zalihe krvi, neophodne za funkcionisanje zdravstvene zaštite. Normalno obezbjeđivanje ovog lijeka, posebno je važno za nesmetano funkcionisanje zdravstvenog sistema i zbrinjavanje hroničnih bolesnika i hitnih slučajeva. Danas smo ovdje, kao resor domaćin, da nastavimo humanu misiju tako što ćemo donirati krv s ciljem spašavanja ljudskih života", kazao je Hrapović. 

On je dodao da je jedini izvor ovog lijeka čovjek, zbog čega je nephodno da svi zajedničkim snagama što redovnije i u što većem broju, daju krv i pomognu upravo onima kojima je pomoć najpotrebnija. 

Kampanju "Ministri daju krv", Zavod za transfuziju krvi Crne Gore realizuje drugu godinu zaredom, a do sada su svoj doprinos dali brojni čelnici resora Vlade Crne Gore. 

Danas je organizovana i redovna godišnja akcija uoči Svjetskog dana davalaca krvi, koju su podržali zaposleni u Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu, Entextu i Reanault alijansi. 

"Zavod za transfuziju krvi zahvaljuje organizatorima na doprinosu u obezbjeđivanju stabilnih zaliha ovog lijeka i koristi priliku da čestita ovaj praznik svim sadašnjim i budućim davaocima krvi", navodi se u saopštenju Zavoda.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније