Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

12. 06. 2020. 13:34 >> 13:34

UZ POMOĆ DONATORA

"Komanski most" dobio savremen ultrazvučni aparat

Zavod "Komanski most" nabavio je ultrazvučni aparat vrijedan 20.000 eura, za koji je polovinu novca obezbijedila ta ustanova, a ostatak je iz donacija.

Kupovinom novog, savremenog ultrazvučnog aparata, kako su kazali u Zavodu, dokaz je da su zdravlje i kvalitet života korisnika na prvom mjestu.

Kako su naveli, Zavod je u proteklom periodu, vlastitim sredstvima i zahvaljujući donaciji, osavremenio svoju dijagnostičku opremu, a sve u cilju pružanja što boljih zdravstvenih usluga, preventive i ranog otkrivanja bolesti za svoje korisnike.

"Kupovinom ultrazvučnog aparata sa tri sonde, proizvođača 'Mindray', čija je ukupna vrijednost 20 hiljada eura, nivo zdravstvene zaštite korisnika Zavoda podignut je na znatno viši stepen", naglasili su iz Zavoda.

Oni su pojasnili da je ultrazvučni aparat primjenljiv u kardiologiji, ortopediji, urologiji, ginekologiji.

Kako su kazali iz Zavoda, nabavka ultrazvučnog aparata omogućena je sredstvima ustanove u iznosu od deset hiljada eura i donacijom u istom iznosu koja je upućena Zavodu, a zahvaljujući nesebičnom zalaganju Međunarodnog kluba žena Crne Gore, koje su zajedno sa ambasadama u Crnoj Gori organizovale Diplomatski Božićni bazar u decembru prošle godine u šoping molu Delta City u Podgorici.

Navodi se da donacija za kupovinu ultrazvučnog aparata predstavlja pravi primjer humanosti i potrebe da se najranjivijoj populaciji koja je smještena u Zavodu pomogne u ranoj dijagnostici, a time i brzom liječenju.

Direktor Zavoda Vaselj Dušaj zahvalio je na donaciji, ističući da je ona usmjerena na pravu adresu, jer će umnogome doprinijeti poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite korisnika Zavoda.

"Ovaj humani gest, pažnja i saosjećanje sa našim korisnicima je posebna vrijednost za nas, koja može poslužiti i drugima za primjer kako osjetljivim grupama treba ukazati pažnju i dati im podršku na putu uključivanja u društvenu zajednicu", istakao je Dušaj.

On je dodao da se nada da će ljudi dobre volje i dalje pružati nesebičnu podršku Zavodu u svakodnevnom radu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније