Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR centar, objavila B.B. ]

12. 06. 2020. 14:56   >>  14:55

PROJEKAT "JUVENTASA"

Srednjoškolci da kreiraju društvo po svojoj mjeri

NVO Juventas pozvala je srednjoškolke i srednjoškolce da članstvom u omladinskoj radnoj grupi u okiru projekta "Grad po mjeri mladih" aktivno učestvuju u kreiranju društva zasnovanog na potrebama mladih, te da steknu nova znanja, iskustva i prijatelje.

Poziv je otvoren za učenice i učenike prvog, drugog i trećeg razreda svih srednjih škola u Crnoj Gori, a zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem upitnika.

"Učešćem u projektu srednjoškolci/ke dobijaju priliku da pohađaju obuku na temu društvenog aktivizma, uče o važnosti participacije mladih, društvenom aktivizmu, društvenim pokretima, kao i idejama i ljudima koji su mijenjali svijet, te da budu članovi/članice omladinske radne grupe koja će raditi na razvijanju novih mehanizama učešća mladih na lokalnom nivou", saopšteno je iz Juventasa.

Mladi će, kako su kazali u Juventasu, imati priliku da učestvuju na sastancima sa predstavnicima opština, da rade na promociji i zagovaranju kreiranih mehanizama, učestvuju u organizaciji događaja u različitim gradovima Crne Gore, ali i da steknu nove prijatelje i rade na razvijanju svojih ideja.

Obuka od pet dana biće organizovana u prvoj polovini jula u nekoj od opština na sjeveru Crne Gore, a troškove putovanja, hrane, smještaja, odnosno svih drugih aktivnosti vezanih za program snosi organizator.

Iz Juventasa su naglasili da će tokom organizacije obuke i drugih aktivnosti posvetiti posebnu pažnju poštovanju fizičke distance od dva metra i drugih mjera u skladu sa preporukama NKT i IJZCG.

Rok za slanje prijava je 21. jun, nakon čega će tim Juventasa pregledati pristigle prijave i kontaktirati srednjoškolce koji uđu u uži krug. Dodali su da će konačnom odabiru i selekciji učesnika prethoditi skype intervjui, nakon čega će uslijediti potpisivanje ugovora o članstvu, a po završetku projekta, biće obezbijeđeni sertifikati o članstvu u omladinskoj radnoj grupi.

"Izuzetno je važno promovisati značaj participacije mladih u društvenom životu i obezbjediti mladima priliku da učestvuju u kreiranju društva po svojoj mjeri. Obaveza svih nas je da podstaknemo i obezbjedimo uslove za aktivizam mladih, jer je to najbolji način da se unaprijede kapaciteti i položaj mladih, ali i crnogorsko društvo u cjelini“, poručeno je iz te nevladine organizacije.

U slučaju da imaju dodatna pitanja u vezi sa pozivom za učešće u projektu, zainteresovani srednjoškolci i srednjoškolke mogu kontaktirati Juventasov tim putem mejla juventascg@gmail.com ili putem Juventasovih naloga na instagramu i facebooku.

Projekat "Gradovi po mjeri mladih II" nevladina organizacija Juventas realizuje uz podršku Ministarstva sporta i mladih Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније