Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

12. 06. 2020. 14:37 >> 14:59

MEDENICA

Sudovi tokom epidemije riješili 97 odsto predmeta

Pravosudni sistem pokazao se efikasnim i odgovornim tokom trajanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti radi sprječavanja širenja koronavirusa, u periodu od 16. marta do 1. juna ove godine, ocijenila predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, na sastanku sa predsjednicima svih crnogorskih sudova.

Kako se ističe u saopštenju Vrhovnog suda, u tom periodu, sudovi su primili 14.639 predmeta, od kojih je riješen 14.231 ili 97,21 odsto.

"Sudovi su bili na prvoj liniji odbrane, a zaposleni su, uprkos brojnim problemima, kroz profesiju adekvatno odgovorili zadatku da zaštite građane i državu i na taj način značajno doprinijeli da Crna Gora danas ima status corona free države", kazala je Medenica.

Na sastanku, poseban akcenat, osim predmeta povodom kršenja mjera zaštite od širenja Kovid-19, stavljen je i na predmete koji su formirani nakon skrnavljenja državnih simbola.

Predsjednici sudova podržali su stav predsjednice Vrhovnog suda, da odgovor sudova na skrnavljenje državnih simbola i spomenika koji su podignuti u čast onih koji su poginuli u borbi protiv fašizma, mora biti odlučan i jedinstven.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније