Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 06. 2020. 20:59 >> 21:07
1

MCP

NKT saučesnik Veljovića u mreži neistina

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske su saopštili da je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti očigledno doživjelo potpunu politizaciju u pogledu misije spasavanja direktora Uprave policije Veselina Veljovića u mreži neistina u koju se sam upleo, a sad mu je, očigledno, postalo i saučesnik.

Iz MCP su kazali da je NKT u odgovoru na reagovanje Mitropolije povodom njihove prve odbrane Veljovića opet pokušalo da demantuje nešto što niko iz Mitropolije nikad nije ni izrekao.

“Oni su demantovali navodnu 'neistinitu tvrdnju' Mitropolije koja je, po njima, saopštila javnosti da informacije o širenju infekcija koronavirusom na vjerskim okupljanjima nikad nisu bile pominjane i objavili snimak od 3. aprila gdje direktor Instituta za javno zdravlje govori o religijskim skupovima u Doljanima”, kazali su iz Mitropolije.

To je, kažu, jedan od rijetkih klastera čiji je izvor javno saopšten, i naglašavaju da je taj ”epidemiološki rizičan” skup u Doljanima održan šest dana prije nego što je NKT predložilo mjeru kojom se vjerske zajednice obavezuju da obezbijede da se vjerski obredi vrše bez prisustva vjernika.

“Nije naodmet podsjetiti da u Doljanima nisu održavane litije. Pravo je NKT da u svrhu dokazivanja takve svoje tvrdnje podsjeti na video snimak sa konferencije za medije od prije dva i po mjeseca, ali nemaju pravo da obmanjuju građane da je u našim posljednjim obraćanjima za javnost izrečena tvrdnja da direktor IJZ nije izrekao riječi koje smo komentarisali još u aprilu”, navodi se u saopštenju.

Iz MCP ističu da su najprije izjavom paroha podgoričkog protojereja Nikole Pejovića, a potom i u saopštenju Mitropolije, tvrdili, da je Veljović izrekao brutalnu neistinu u cilju zastrašivanja javnosti kad je rekao da se “u samo jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba”.

“U oba svoja pokušaja, NKT je neuspješno pokušalo da ga odbrani. Da zaključimo, NKT ni u jednom svom dosadašnjem obraćanju javnosti nije pomenulo da postoji klaster od 70 zaraženih na litijama. Ovom političkom zloupotrebom NKT u misiji odbrane direktora Veljovića, ovo tijelo je ušlo u ozbiljnu opasnost da do kraja uruši već podosta poljuljano povjerenje koje je ljekarski dio tog tijela zaslužio u početku epidemije. Za rušenje NKT Veljoviću izgleda nisu potrebne niti građevinske mašine niti Protivteroristička jedinica. Dovoljan je jedan tvit”, zaključuje su saopštenju MCP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније