Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

16. 06. 2020. 06:59   >>  07:12 9

CRNOGORSKI POKRET

"SPC najmerno narušava ekonomsku stabilnost CG"

Crnogorski pokret smatra da Srpska pravoslavna crkva vrlo svjesno pokušava narušiti ekonomsku stabilnost Crne Gore i ugroziti egzistenciju građana radi, kako navode, sopstvenog materijalnog interesa. Dodaju da nije slučajno što je SPC požurila da, kršeći mjere NKT-a, nanovo organizuje protesne skupove i šetnje.

Crna Gora se uspješno izborila sa epidemijom koronavirusa, na žalost njenih neprijatelja u Crnoj Gori i van Crne Gore, ali ona mora platiti ekonomsku cijenu pandemije, kao, uostalom, cijela planeta, navodi se u saopštenju Crnogorske.

Upravo zato je važno da se period nakon što je postala „korona-fri“ destinacija maksimalno iskoristi i, koliko – toliko, spasi turistička sezona, kao veoma važna privredna djelatnost Crne Gore, smatraju u tom pokretu.

To bi, kako kažu, doprinjelo da se umanji potreba za zaduživanjem koje će biti neminovno da bi se obezbjedila građanima pristojna egzistencija.

"Nije slučajno što je SPC, odnosno njene eparhije u Crnoj Gori, požurila da što prije, kršeći mjere propisane od NKT i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, nanovo organizuje protesne skupove i šetnje, koje se licemjerno nazivaju vjerskim imenom litije, kako bi nagovjestili burno ljeto u Crnoj Gori i odvratili svakoga ko je imao namjeru svoj odmor provesti u njoj da to i uradi. Vrlo svjesno i perfidno se pokušava narušiti ekonomska stabilnost Crne Gore i ugroziti egzistencija građana Crne Gore radi sopstvenih neetičkih ciljeva i golog materijalnog interesa. Samim tim, svojim ponašanjem, pokazuje da svaka zemlja mora imati svoju domicilnu, autonomnu crkvu koja bi bila dio svoje zemlje, naroda u njoj, i ne bi radila protiv svoje zemlje, njenih građana i za tuđe ciljeve," navodi se u saopštenju.

Svakom je jasno, navode u Crnogorskom pokretu, da je SPC, kao što ih je nastavila nakon pauze od par mjeseci, mogla svoje protestne šetnje nastaviti nakon ljetnje sezone i time pokazati da ima odgovornost prema sudbini Crne Gore i njenih građana.

"Ništa se time ne bi promjenilo u efektima njihovog političkog protesta. No, jasno je da je svojom taktikom „što gore za Crnu Goru, to lošije za njenu vlast i bolje za nas“ pokazala da je Crna Gora za nju plijen, a ne prirodno okruženje u kojem dijeli sudbinu sa narodom i brine za njegove duhovne potrebe. Da ne doživljavaju narod kao „pučinu grdnu“ ne bi manipulisali sa njim, obmanjivali ga lažima i manipulativnim scenarijima, podmećući ga u borbi za političke, nehrišćanske ciljeve i materijalno bogaćenje," zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније