Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

19. 06. 2020. 12:57 >> 12:55
1

BOŠKOVIĆ POTPISAO

CG za mrežu NATO centara za obuku pilota

Na marginama ministarskog sastanka Sjevernoatlantskog saveza, ministar odbrane Predrag Bošković potpisao je Pismo namjere o multinacionalnoj saradnji u vezi sa uspostavljanjem mreže NATO centara za obuku pilota u Evropi (NATO Flight Training in Europe – NFTE).

 

Pored Crne Gore, Pismo je potpisalo još deset država članica NATO – Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Grčka, Mađarska, Republika Sjeverna Makedonija, Portugal, Rumunija, Španija i Turska. 

“Povezivanjem nacionalnih i multinacionalnih centara za obuku pilota u jedinstvenu mrežu biće unaprijeđena interoperabilnost i smanjeni troškovi obuka za pilote aviona i helikoptera, kao i troškovi obuka za upravljanje bespilotinim letjelicama”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U cilju efikasnijeg korišćenja postojećih kapaciteta za obuku pilota vazduhoplovnih snaga članica Sjevernoatlantskog saveza, predloženo je uspostavljanje mreža NATO centara za obuku pilota u Evropi – NFTE.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније