Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 06. 2020. 15:44 >> 16:05
4

AMFILOHIJE

U litijama se pridržavati zdravstvenih mjera

Mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije pozvao je vjernike i ostale učesnike litija da se na molitvenim skupovima i u svakodnevnom životu pridržavaju zdravstvenih mjera koje je propisao Institut za javno zdravlje a Državno tužilaštvo i Upravu policije, ali i druge nadležne organe, da se, kako je kazao, prije i poslije litija ponašaju zakonito.

Amfilohije je pozvao vjernike i ostale učesnike litija da se i u litijama i u svakodnevnom životu pridržavaju zdravstvenih mjera koje se odnose na ličnu higijenu i zdravstvenu zaštitu, o čemu je javnost dovoljno upoznata preko Instituta za javno zdravlje i medija.

"Jer, dužnost nam je da, čuvajući sebe, čuvamo i sve oko sebe. Jer, brat, a svaki čovjek nam je brat, najveća je svetinja na zemlji", kazao je Amfilohije.

Pozvao je i Državno tužilaštvo i Upravu policije, ali i druge nadležne organe, da se, kako je kazao, prije i poslije litija ponašaju zakonito.

"I da ne donose, kao prošle nedjelje i ranije, nezakonite akte protiv sveštenstva, monaštva i vjernog naroda zbog učešća na litijama. Oni su dužni da zaštite, a ne da krše Ustavom zagarantovana ljudska prava i slobode", kazao je Amfilohije u saopštenju objavljenom na sajtu Mitropolije crnogorsko primorske.

Kazao je i da se moli za iscjeljenje i zaštitu "od svih virusa, a posebno od virusa nepravde, bogomržnje i bratomržnje".

"Obnovili smo svenarodne litije sa molitvama za zdravlje, spasenje i napredak Crne Gore i svega svijeta, na iscjeljenje od koronavirusa, ali i od još dugotrajnijeg i opasnijeg virusa bogomržnje i bratomržnje, uz to i sa zahtjevom da se, uklanjanjem spornih anticrkvenih odredbi Zakona o slobodi vjeroispovijesti, iz pravnog poretka Crne Gore spriječe nasilje i nepravda prema Crkvi i svenarodnim Svetinjama, kao i elementarnim vjerskim pravima", kazao je Amfilohije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније