Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

24. 06. 2020. 09:58 >> 09:58
3

KNEŽEVIĆ

Strikovića treba procesuirati, a ne da izigrava žrtvu

Poslanik DF-a Milan Knežević je istakao da bi sudiju Apelacionog suda Rama Strikovića trebalo disciplinski i krivično procesuirati zbog kršenja sudijske etike i potencijalnog prenošenja koronavirusa, a ne da, kako je istakao u regovanju, klasičnom zamjenom teza od sebe pokušava da napravi žrtvu.

Kako je istakao, sudija Striković je, sam sebe brutalno demantovao.

"Ja nikad nijesam rekao da sam imao kontakt s njim, ali sam bio u istoj prostoriji sa sudijama Apelacionog suda koje su Strikovićeve kolege i koje su mogle da imaju kontakt s njim, jer se nalaze na istom spratu. Takođe sam u istoj prostoriji boravio s tužiocem, advokatima odbrane, optuženima i novinarima. Ako je svadba u Rožajama bila prije petnaestak dana po saopštenju Strikovića, što znači ili 6. ili 7. juna, a on se nalazi u samoizolaciji od 15. juna, jasan je zaključak da je sudija Striković punih osam dana imao kontakte sa svojim kolegama u Apelacionom sudu. Dokaz za to je da su tek juče urađeni testovi za članove vijeća i stručne službe kojima on predsjedava i ciji je član", ističe Knežević.

Kako je dodao, tek poslije osam dana od njegovog odlaska u samoizolaciju, i to kad se ova informacija pojavila u medijima, imamo testiranje njegovih direktnih kontakata.

"Šta ćemo sa kontaktima koje su oni imali u međuvremenu? Striković moju zabrinutost naziva prizemnom i pokušajem skretanja pažnje sa presude Apelacionog suda. A to znači, da sudija Striković već zna presudu, i pozivam ga da je saopšti čitavoj crnogorskoj javnosti", navodi Knežević u reagovanju.

Knežević je poručio da neće odustati od prozivanja sudije, dok ne saopšti presudu koja je njemu izgleda poznata.

"Pozivam sudsko vijeće u sastavu sudija Smolović, Piletić i Žižić, da se oglase i ograde od ovog stava njihovog kolege koji je saopštio da će odluka Apelacionog suda po našim žalbama biti presuđujuća. A iskreno se nadam da su predstavnici međunarodne zajednice uoćili ovu skandaloznu tvrdnju sudije Strikovića kao još jedan doprinos ruiniranosti pravosuđa, ali i motiv više da se još snažnije suprostavimo eroziji crnogorskih institucija koje nestaju pred našim očima", zaključio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније