Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 06. 2020. 20:27   >>  20:24

JANOVIĆ

Mladi da kreiraju omladinsku politiku

Nacionalne i lokalne vlasti treba da ohrabruju i podstiču mlade da se uključuju u proces kreiranja i sprovođenja omladinskih politika, u skladu sa njihovim potrebama i razvojnim mogućnostima, kazao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

On je, prilikom posjete opštini Bijelo Polje, otvorio prvu Nacionalnu konferenciju za mlade na sjeveru Crne Gore na temu “Učešće mladih u donošenju odluka na lokalnom nivou”.

“Bitno je naglasiti da, kako nacionalne, tako i lokalne vlasti, u saradnji sa svim ostalim subjektima omladinske politike, treba da ohrabruju i podstiču mlade da se uključuju u proces kreiranja i sprovođenja politika za mlade, u skladu sa njihovim potrebama i razvojnim mogućnostima”, istakao je Janović.

Iz Ministarstva sporta i mladih dodali su da je osim Nacionalne konferencije održana i diskusija na temu Bezbjednost i zaštita djece i mladih na internetu, koja je dio uspješne kampanje koju sprovodi Ministarstvo u saradnji sa još tri resora.

Iz tog Vladinog resora poručili su da od osnivanja njeguju otvoren i partnerski odnos sa mladima i organizacijama koje sprovode omladinsku politiku u različitim oblastima društvenog života.

To je, kako su dodali iz Ministarstva, značajan pokazatelj spremnosti Vlade da osnažuje mlade, doprinoseći na taj način stvaranju društveno odgovornih građana Crne Gore.

Kako su naveli, bolji položaj mladih u vrhu je prioriteta Ministarstva, što se dokazalo kroz brojne aktivnosti koje su postignuti na tom polju.

Iz Ministarstva su rekli da su novi Zakon o mladima, Program ostvarivanja javnog interesa u oblasti omladinske politike, Evropska omladinska kartica, promocija i unapređenje saradnje na regionalnom i međunarodnom nivou - RYCO kancelarija dio aktivnosti koje pokazuju njihovu spremnost da unapređuju kvalietet života mladih u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније