Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

25. 06. 2020. 17:56   >>  17:53

POBJEDNICI KONKURSA

Veljko i Nikolina Škuletić napravili najbolju maskotu

Izabrani su pobjednici Veljko (9) i Nikolina (6) Škuletić iz Podgorice pobjednici su nagradnog konkursa „Maskota po mjeri” Zavoda za metrologiju koji je organizovan od 21. aprila do 18. juna 2020. Mališani su nagrađeni za rad pod nazivom „Metrik”.

 

Kreativni konkurs organizovan je kao podrška kampanji „Ostani doma“ i bio je namjenjen djeci uzrasta do 12 godina.

Izbor najboljih dječijih radova obavio je žiri kojem je predsjedavao profesor Fakulteta umjetnosti na Univerzitetu Donja Gorica Milun Lutovac, dok su članice žirija bile predstavnice Zavoda za metrologiju Gordana Bajić i Tamara Bošković Begenišić.

„Instalacija koju su napravili Veljko i Nikolina Škuletić iz Podgorice se sastoji od uzajamno sastavljenih, raznovrsnih materijala iz svakodnevne upotrebe, lišenih narativnog karaktera. Spoj međusobno divergentnih elemenata čine ovu umjetničku kreaciju  i,  konceptualno i,  spiritualno uspješnom. Umjetničke instalacije su intervencije umjetnika u zadatom prostoru preko kojih se modifikuje perceptivno iskustvo posmatrača i prostor obogaćuje novim značenjima i  sadržajem. Veljko i Nikolina Škuletić su uspješno protumačili i realizovali zadatu temu”, istakao je Lutovac u obrazloženju.

Drugo mjesto osvojila je Mina Lukolić (8) iz Bara koja je izradila makete sata i metra.

Trećeplasirani je Dejan Cvijanović (10) iz Teslića, iz Republike Srpske.

Žiri je izabrao i dvije specijalne nagrade koje su osvojili Petar Jašović (7) iz Berana i Sara Kopitović (9) iz Podgorice.

Dvije specijalne nagrade, kako je naveo predsjednik žirija Milun Lutovac, odabrane su zbog posebno inovativnog  tumačenja teme, kao i truda, koji je morao biti uložen da bi se došlo do originalnog  rješenja.

Za osvojeno prvo mjesto nagrada je polaroid fotoaparat, za drugo akciona kamera i društvena igra, kao i knjiga uz školski pribor za treće mjesto.

Na konkursu je učestvovalo 119 djece iz Podgorice, Tuzi, Nikšića, Danilovgrada, Cetinja, Ulcinja, Bara, Tivta, Kamenara, Herceg Novog, Igala, Pljevalja, Berana i Plava. Ukupno je stiglo 130 radova, a osim iz Crne Gore, Zavodu su stigli i radovi iz Vladičinog Hana i Čačka iz Srbije i Teslića iz Republike Srpske.

„Cilj konkursa bio je podsticanje učenja i zabave kroz kreativne aktivnosti, kao i podizanje svijesti o značaju metrologije. Učešćem na konkursu djeca su mogla vrijeme koje provode kod kuće da  ispune zabavnim sadržajem i ujedno da nauče više o mjerenjima i Međunarodnom sistemu jedinica (SI)“, saopšteno je iz Zavoda.   

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније