Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

25. 06. 2020. 12:46   >>  13:01

"DIGITALNA PISMENOST"

Novi sajt za promociju zaštite djece i mladih na internetu

U okviru kampanje “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu", pokrenut je i portala www.mladime.me koji sadrži video i fotografije sa prethodno održanih događaja, edukativne materijale dostupne u digitalnom obliku, kao i novosti i aktivnosti koje će se sprovesti u okviru kampanje.

Ministarstvo sporta i mladih, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava policije i Ministarstvo javne uprave su u decembru prethodne godine potpisali Sporazum o saradnji i pokrenuli kampanju čiji je cilj, kako ističu u Ministarstvu sporta, promocija bezbjednog i odgovornog korišćenja interneta i savremenih tehnologija sa posebnim fokusom na djecu i mlade.

"U okviru kampanje, koja će se realizovati širom teritorije Crne Gore, juče je održana još jedna u nizu panel diskusija, u Bijelom Polju. Na panel diskusijama koje su do sada održane, pored predstavnika resora u čijoj se saradnji i odvija kampanja, učestvovali su i partneri iz oblasti informatičke bezbjednosti i digitalnih vještina, kao i psiholozi i srednjoškolci. Ideja kampanje nikako nije da se djeca udalje od interneta, već da se roditeljima i prosvjetnim radnicima, kao i samoj djeci stavi do znanja da se jedino pravilnom i odgovornom upotrebom istog, mogu izbjeći sve prijetnje i opasnosti na koje mogu naići u sajber prostoru", ističe se u saopštenju.

U okviru kampanje biće realizovane brojne aktivnosti, između kojih je i kviz “Šta znaš o internetu” čiji je cilj razumijevanje nivoa upućenosti mladih u sajber prostor.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније