Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

26. 06. 2020. 13:21 >> 13:22

BRAJOVIĆ

Radionice promocija moderne, građanske CG

Održavanjem demokratskih radionica "Barbara Pramer", kao dio edukativnih programa Skupštine Crne Gore, promoviše se moderna i prosvećena, građanska Crna Gora, njene institucije u Evropskoj uniji, poštovanje ljudskih prava, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović sa sastanku sa timom edukatora koji sprovodi radionice.

Kako obajveštavaju iz kabineta predsjednika, uspješno je završen novi ciklus edukativnog programa Demokratske radionice "Barbara Pramer", od septembra 2019. godine do marta 2020. godine, a razgovarano je o dosadašnjim rezultatima i planovima za predstojeći period.

"Demokratske radionice imaju za cilj da podstaknu interesovanje mladih za politiku i demokratske procese, da omoguće upoznavanje sa načinom donošenja zakona, kao i radom poslanika i Skupštine kao institucije. Učenici iz cijele Crne Gore stiču osnovna znanja na teme poput demokratije i parlamenta, ljudskih prava, Evropske unije. To su upravo teme koje se tiču savremene Crne Gore i njene budućnosti, a prije svega budućnosti mladih u evropskoj Crnoj Gori", istakao je Brajović.

Na ovaj način, kako je dodao, promovišemo toleranciju, poštovanje svakog čovjeka, njegovih potreba i afirmacije najboljih potencijala.

"Kada govorimo o temi Demokratija i parlament, znamo da je najbolje učiti kroz sopstveni primjer. Skupština Crne Gore to pokazuje potvrdom 'titule' najotvorenijeg parlamenta u regionu, više godina unazad", kazao je Brajović, odajući priznanje edukatorima na posvećenosti u radu sa polaznicima Radionica i doprinosu popularnosti ovog programa u crnogorskim školama.

Do sada je u Demokratskim radionicama crnogorskog parlamenta, znanje steklo više od 31 hiljade polaznika iz 125 crnogorskih osnovnih škola, kao i iz pojedinih srednjih škola iz svih opština naše države.

U cilju očuvanja javnog zdravlja, ove godine je izostalo svečano uručivanje sertifikata polaznicima Demokratskih radionica, a razmatra se mogućnost prilagođavanja programa u skladu sa novonastalim okolnostima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније