Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan ]

28. 06. 2020. 07:49 >> 07:47
19

AMFILOHIJE

Prihvatili mjere oko litija, nastaviće sa molebanima

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je u izjavi za Dan da su prihvatili odluku Nacionalnog koordinacionog tijela da ne organizuju litije, ali i da će nastaviti božije službe, molebane za oslobađanje od, kako je rekao, bezakonja koje je zavladalo u Crnoj Gori.

Komentarišući navode direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugoše da su se sa Mitropolijom crnogorsko- primorskom dogovorili da nema litija, mitropolit je kazao da ne zna na osnovu čega je to rekao.

“Mi smo prihvatili tu odluku NKT-a iz brige o zdravlju naroda, i tjelesnom i duhovnom. Nijesmo se dogovarali sa njim. To je zakon koji je donijet i mi ga prihvatamo i poštujemo. S tim što mi nastavljamo službe božije, molebane za oslobođenje od bezakonja koje je zavladalo u Crnoj Gori u mnogim oblastima, posebno što se tiče same Crkve. Prema tome, suštinski nikakav dogovor nije bio. Bili su predstavnici našeg Pravnog savjeta kod njega, ali nijesu išli da se dogovaraju nego da saslušaju ono što je donijeto”, izjavio je Amfilohije.

Episkopski savjet saopštio je juče da će Crkva ispoštovati nove pravne norme iz naredbe Ministarstva zdravlja na čitavoj teritoriji Crne Gore, iako su, kako je navedeno, očigledno selektivne i diskriminatorne.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније