Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

29. 06. 2020. 14:35   >>  14:34

MARKOVIĆ - SANTANDER

Činimo najbolje za ovu i buduće generacije

Crna Gora je ponosna na misiju UNICEF-a i na rezultate koje smo zajedno ostvarili u promovisanju i zaštiti prava djece i mladih, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa novim šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huanom Santanderom.

„Radeći zajedno na pravima djece i njihovoj zaštiti, radimo najbolju stvar za ovu i buduće generacije“, kazao je premijer Marković i istakao snažnu posvećenost Vlade ovim pitanjima.

On je istakao odličnu saradnju UNICEF-a i resora, ali i drugih društvenih aktera u Crnoj Gori i ocijenio da je naša država dobar primjer u regionu.

Zahvalivši premijeru Markoviću na posvećenosti u cilju zaštite prava djeteta, Santander je naglasio opredijeljenost UNICEF-a da nastavi sveobuhvatnu podršku Crnoj Gori u cilju unapređenja stanja u oblasti djelovanja misije ove UN agencije.

On je kazao da će UNICEF u narednom periodu biti fokusiran na smanjenje siromašta među djecom, te sa tim povezanim temama koje se odnose na pristup obrazovanju, zaštiti od nasilja i obezbjeđivanju zdravstvene zaštite.

Kako je saopšteno iz Vlade, predsjednik Marković je kazao da je Crna Gora posvećena i pitanju mladih te stvaranju uslova za njihov kvalitetniji život, zaposlenje i ostanak u našoj državi.

"Posebno je akcenat stavljen na sjever države gdje je u mandatu ove Vlade uloženo na desetine miliona eura u različitu infrastrukturu koja će za rezultat imati otvaranje novih radnih mjesta u narednom periodu", saopšteno je iz Vlade.

Premijer je zahvalio na podršci UNICEF-a i UN-a u borbi protiv koronavirusa kako Crnoj Gori tako i globalno, a Santander je čestitao našoj državi na postignutim rezultatima, pravovremenoj i efikasnoj reakciji. Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori je rekao i da Vlada, u drugom talasu koronavirusa, pokazuje da je odgovorna u tretiranju novih slučajeva, a pozitivnim ocijenio i ekonomske mjere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније