Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

29. 06. 2020. 20:40 >> 20:38
4

SINDIKAT UP

Policija se neće baviti politikom

Sindikat Uprave policije pozvao je smijenjenog predsjednika Opštine Budve Marka Carevića i smijenjenog predsjednik Skupštine Opštine Krsta Radovića da, kako navode, težak socijalni status policijskih službenikane ne koristiu dnevno političke svrhe.

Carević i Radović su otvarajući put koji vodi do zgrada prosvjetara i zaposlenih u Upravi policije u Budvi, kazali su da su dali zemlju, doveli struju i put, "a oni nam se zahvalili pendrecima i suzavcem".

U saopštenju Sindikata UP-a koje potpisuje predsjednik Mladen Šuškavčević navodi se da se policija "neće baviti politikom, odgovoriće na svaki zadatak profesionalno bez izuzetaka".

"Poštovani g-dine Careviću, u najmanju ruku je licemjerno i degutantno da se danas, poslije svih sramnih dešavanja, pojavite na otvaranju prve faze saobraćajnice u naselju Dubovica i tom prilikom iznešete grube neistine na račun naših stambenih objekata i okolnostima izgradnje. Licemjerno je zbog toga što ste prethodnih 10 dana ispred zgrade SO Budva sve policijske službenike, od kojih većinu poznajete i lično, izložili najbrutalnijim napadima, prozivkama, šikaniranjima, klevetama i poniženjima od jednog dijela vaših pristalica", navodi se u reagovanju.

U Sindikatu UP kažu i da nije tačna tvrdnja Carevića da je njegova administacija dala zemlju za izgradnju zgrada za policijske službenike.

"Neistina je da ste nam dali struju i vodu, jer smo sve uredno platili od svojih novaca. Neistina je da su nam građani gradili i plaćali stanove naših kolega. Veoma dobro se zna cijena metra kvadratnog za stanove koju su svi službenici platili. Netačno je da ste, osim date saglasnosti za električne kablove, išta drugo uradili i preduzeli po pitanju regulisanja struje za naše objekte. Uz veliku podršku ljudi u CEDIS-u, kojima se ovim putem javno zahvaljujemo, uspjeli smo da priključimo sve objekte na električni napon. Koliko ste doprinijeli rješavanju problema sa napajanjem stujom dovoljno govori činjenica da već godinu i po čekamo opštinsku Saglasnost za upis trafostanice koju smo mi izgradili od sopstvenih sredstava a sa koje će se napajati, osim naših, i zgrade zaposlenih u prosvjeti. Napominjemo da trafostanica još uvijek nije puštena u rad upravo zbog vaše administracije. Neistina je da ste Vi izgradili potporni zid iznad naših zgrada. Taj potporni zid je izgrađen našim i novcem naših kolega", stoji u reagovanju.

U saopštenju se navodi da je tvrdnje Sindikata lako provjeriti, jer o svemu, kako navode, posjeduju validnu dokumentaciju.

"Jedno važno pitanje se sada postavlja a tiče se saznanja da je vaša firma bila podizvođač u ovim sumnjivim poslovima jer ste upravo potporni zid koji smo mi gradili našao u projektu ove saobraćajnice koju ste danas otvorili? Ovo pitanje ćemo tek ispitivati.cUpravo zbog nesposobnosti i neznanja vaše administracije još uvijek ne možemo da upišemo zgradu u katastarske evidencije. Gospodo Careviću i Radoviću, ljudski bi bilo da ste se danas javno obratili prisutnima na otvaranju riječima da preuzmete odgovornost za nedjela vaših pristalica prethodnih desetak dana, a koja su bila usmjerena na pripadnike policije. Kada govorimo o nedjelima mislimo na najbrutalnije, najprizemnije i najvulgarnije uvrede i napade upućene prema policijskim službenicima. Bolje vam je to nego da se kitite tuđim perjem ko je kome dao čiju zemlju jer javnost danas vidi da ste upravo Vi dobili najviše državne zemlje nego što je bilo koja lokalna samouprava ustupila Sindikatima otkada postoji ta praksa saradnje između lokalnih samouprava i Sindikata. Čisto radi informisanja javnosti moramo reći da samo zemlju za izgradnju stambenog objekta za zaposlene u policiji dobili na samom početku stvaranja Vaše imperije i vaših miliona a kasnije otimačine državne zemlje i dijela obale mora", navodi se u reagovanju Sindikata Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније