Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

30. 06. 2020. 12:02 >> 12:00
20

DR JOKIĆ

I ćutanjem na prebijanje kolege pogažen Hipokrat

Primarijus doktor Danilo Jokić smatra da su, članovi kolegijuma direktora i kriznog štaba KCCG za borbu protiv Kovid-19, pošto se pozivaju na Hipokratovu zakletvu, trebali da se oglase i kada je mučki prebijen kolega dr Marko Mitrović prije nekoliko večeri u Nikšiću.

Reagujuću na optužbe kolegijuma direktora i kriznog štaba KCCG, da su podrškom nikšićkim kolegama "pogazili Hipokratovu zakletvu i unizili struku", Jokić pita - da li je moguće da su prećutali mučko prebijanje kolege Mitrovića u Nikšiću?

"Noću, iz auta, bez tablica, više njih pod maskama, pred organima reda, iživljavalo se nad našim kolegom do gluvoće. Na sve to ostali ste nijemi i vi i Ljekarska komora. To je vaš Hipokrat? Po Hipokratu i vama, i nastup direktora Nikšićke bolnice, koji je sav zajapuren dotrčao da omekša dijagnozu povrijeđenom kolegi, a pojača nekima drugima, ispravan je? Sramno! Ne, direktori, nijesmo polagali istu zakletvu. Odćutali ste i gradonačelnika Nikšića, koji je izjavio da ga neće liječiti nikšićki ljekari. Nažalost, složiću se sa njim, i neće. Ne što odbijaju, već zato što crnogorska javnost odavno zna da se vrh ove zemlje odavno ne liječi u Crnoj Gori. Odlaze avionom, pa po evropskim klinikama ili u omraženu zemlju regiona. Zaobiđu i vas i kolege koji su javno iznijeli stav. I, naravno, sve o trošku građana. Stidim se kad vidim u medijima da se skupljaju novci za liječenje nekog djeteta, a novaca nema u Fondu zdravstva. Direktori pitam vas: koliko ste potpisali uputa za liječenje van Crne Gore, samo zato što neko prezire crnogorske ljekare?", zapitao je Jokić.

Kako dodaje u reagovanju, staće i u odbranu građana Rožaja, kao ljekar, jer je odgovornost NKT-a što nije dozvolio da građani koji dolaze na svadbu iz Tutina, urade test koji odredi NKT, i potpuno legalno pređu granični prelaz, a ne da traže alternativne nelegalne.

"Uzdignimo se iznad podjela koje potkopavaju razvoj crnogorskog društva, a time negativno utiču i na položaj ljekara i ostalih zdravstvenih radnika. Odavno ste nas podijelili direktori. Izvinjavam se nekolicini kolega koji su potpisali stav kolegijuma, jer svi mi, ljekari i građani, znamo da su funkciju dobili radom, profesionalnošću i časnim odnosom prema kolegama. Zbunjujuće je da ste stali na listu tvrdih partijaca", navodi Jokić, dodajući da na takav elitizam ne pristaje.

"Pitam vas šta treba reći ljudima koji žive u Srbiji, koji test da urade? Kao višečlane porodice, da vide bližnje ili umiruće bližnje, da obiđu ognjišta i grobove, da zahvale komšijama koji su im bili jedina nada u četiri mjeseca blokade. Šta da im poručimo i kako da opravdamo blokadu prema najrođenijima kakvu ne pamti ni tifus ni rat? Tako nešto nije pretpostavio ni Hipokrat!", naglašava Jokić.

Zapitao je i hoće li se ograditi od izjave člana NKT, direktora i ljekara Bobana Mugoše, da podržava akciju policije u Budvi iz zdravstvenih razloga.

On je pozvao one kojima je ljubav prema čoveku svake boje i nacije ista, koji ne prihvataju mržnju, podjele, progone, da udahnu zajedno duh slobodne misli, da okrijepe svoju snagu i zajedno se pomole da ova pošast pandemije mine.

"Naša nauka ne prezire vjeru, naša nauka je izrasla iz vjere u nemoguće, iz vjere u čudo, iz želje da produžimo život i pobijedimo smrt", poručio je Jokić.

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније