Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

01. 07. 2020. 10:41 >> 11:50
3

VRIJEDAN DVA MILIONA

Počela gradnja vrtića u Bloku VI za 215 djece

Ministar prosvjete Damir Šehović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković položili su danas kamen temeljac za izgradnju vrtića u Bloku VI vrijednog preko dva miliona eura, kapaciteta za 215 djece, koji će biti završen za godinu.

Vrtić, koji je površine oko 1 600m2, se gradi kroz projekat sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), na zemljištu koje je ustupio Glavni grad. 

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović i ministar Šehović su naglasili da je obrazovanje jedan od prioriteta Vlade Crne Gore, što se potvrđuje svakog dana i na svakom novom projektu, te da se u Glavnom gradu planiraju ili realizuju obrazovni projekti vrijedni 20 miliona eura. 

„Vrtićem u Bloku VI zaokružujemo izgradnju vrtića na teritoriji Glavnog grada kroz prvi projekat sa CEB-om, u okviru kojeg su već izgrađena tri vrtića: u Zagoriču, Starom aerodromu i sada samostalnoj opštini Tuzi” naglasio je ministar Šehović.

Dodao je da već naredne godine možemo očekivati konkretne korake na novom projektu sa CEB-om.

“Kroz koji će se samo u Podgorici graditi još četiri vrtića i to: u City kvartu, još jedan na Starom aerodromu, Zlatici i Tuškom putu. To znači da ćemo samo na teritoriji Glavnog grada iz saradnje sa CEB-om imati  sedam novih vrtića”,istakao je ministar.

„Kada tome dodamo i novi, nedavno ugovoreni, projekat sa Evropskom investicionom bankom za totalnu rekonstrukciju dva vrtića u Podgorici, te druge planirane projekte, možemo slobodno reći da smo u prethodne četiri godine napravili ogroman korak kada je riječ o povećanju kapaciteta predškolskih ustanova u Glavnom gradu“, rekao je on.

On je najavio da će narednih dana otpočeti gradnja vrtića u Herceg Novom i u Pljevljima.

Novi vrtić u Bloku VI sadržaće radne sobe, višenamjenski prostor, trijažu, prostor za preventivnu zdravstvenu zaštitu, kancelarije, čajnu kuhinju, perionicu, tehničke i ostale prateće prostorije.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније