Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

02. 07. 2020. 10:42   >>  10:49

VLADA CRNE GORE

Za stanove zaposlenih u kulturi 1,8 miliona

Vlada Crne Gore opredijelila je 1,8 miliona eura za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi za naredne tri godine.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Sindikata kulture Crne Gore Željko Kalezić danas su u Ministarstvu kulture potpisali Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi.

Sporazum podrazumijeva izdvajanje sredstava za 2021, 2022. i 2023. godinu, a riječ je o nastavku uspješne saradnje Vlade Crne Gore sa Sindikatom kulture.

''Ovim trogodišnjim Sporazumom, Vlada se obavezala da u poseban fond Sindikata kulture uplaćuje sredstva koja će ukupno iznositi 600.000 eura na godišnjem nivou, odnosno 1.800.000 eura za period od naredne tri godine, na ime rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u sektoru kulture'', saopštili su iz Ministarstva kulture.

Navedni sporazum, kako su naveli, od izuzetnog je značaja za poboljšanje ekonomsko-socijalnog statusa zaposlenih u javnim ustanovama kulture na nacionalnom nivou i predstavlja neophodan korak u nastavku rješavanja stambenih potreba značajnog broja zaposlenih u kulturi.

''Podsjećamo da je prethodni trogodišnji sporazum, kojim su opredijeljena sredstva u iznosu od 700.000 eura, rezultirao započinjanjem izgradnje stambenog objekta na Cetinju, ujedno i prve zgrade u našoj zemlji namijenjene zaposlenima u sektoru kulture'', zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније