Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

03. 07. 2020. 13:51 >> 13:49

KONKURS NVO

Nagrađeni osnovaci za najbolje video klipove o klimi

Predrag Vukčević iz Osnovne škole "Kekec" iz Bara, Veljko Vukićević iz OŠ "Milorad Musa Burzan" iz Podgorice i Luka Muk iz OŠ "Štampar Makarije", takođe iz Podgorice, napravili su video klipove koji su nagrađeni na konkursu "Video skroji, biciklo osvoji" koji je organizovala NVO "Green Home".

Na konkurs koji je dio projekta "Zajedno za bolju klimu u Crnoj Gori" pristiglo je 62 videa na temu klimatskih promjena i njihovog uticaja na planetu i čovjeka od učenika osnovnih škola iz Nikšića, Podgorice i Bara.

Komisija koju su činili predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Mreže za klimatsku akciju (CAN Europe) i Green Home odabala je najbolje.

"Tri prvonagrađena učenika su Predrag Vukčević iz OŠ „Kekec“ iz Bara (https://www.facebook.com/watch/?v=321563235526739), Veljko Vukićević iz OŠ „Milorad Musa Burzan“ iz Podgorice (https://www.facebook.com/watch/?v=2929392203942026) i Luka Muk iz OŠ „Štampar Makarije“, takođe iz Podgorice (https://www.facebook.com/watch/?v=269030224385113). Nagrađenim učenicima su za njihovu kreativnost i prikupljanje informacija o klimatskim promjenama dodijeljena bicikla. Zbog velikog broja kvalitetnih radova 10 učenika će dobiti utješne nagrade koje čini promotivni set: ranac, kapa, majica i termos", ističu u NVO "Green Home".

Dobitnici utješnih nagrada su: Petra Radenović, Ljubica Drašković, Staša Zogović, Kalina Smolović, Lazar Džekić, Katarina Madžar, Sofija Ćeranić, Petar Šćepanović, Novak Koprivica, Elena i Jelena Temelkovski.

Svi učesnici konkursa biće nagrađani promotivnim majicama i diplomama koje će zbog trenutne situacije sa COVIDom 19 biti dostavljene školama.

Kako obavještavaju u NVO, nagrađeni video materijali se mogu pogledati na njihovoj Facebook stranici.

Konkurs "Video skroji, biciklo osvoji" je dio projekta Zajedno za bolju klimu u Crnoj Gori koji NVO Green Home sprovodi u saradnji sa partnerima iz Brisela, CAN Europe i Savjetom za ekološku gradnju iz Podgorice. Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Ministarstva javne uprave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније