Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

03. 07. 2020. 17:57   >>  17:56

MORSKO DOBRO CG

Na Tivatskim solilima oduzet ribolovni alat

Povodom više prijava o sporadičnom ulasku u zaštićeno područje Posebnog rezervata prirode “Tivatska solila”, sa ciljem izlova ribe i drugih organizama, Republički inspektor za ribarstvo je u junu kontrolisao to područje i saopštio da nisu zatekli osobe u nezakonitom ribolovu unutar granica samog rezervata, ali je na obali Široke rijeke pronađen ribolovni alat koji je oduzet, kazali su danas iz JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

''Kako su lokacije Tivatska solila, kao i ušće Široke rijeke (od ušća rijeke u more uzvodno u dužini od jednog kilometra) Pravilnikom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja utvrđene kao ribolovni zabran, odnosno zaštićena ribolovna područja u kojima je u skladu sa Zakonom o morskom ribarstvu i marikulturi zabranjena svaka vrsta ribolova, izvršena je kontrola i područja Široke rijeke gdje su na samoj obali, odnosno pristaništu zatečeni ribolovni alati za privredni ribolov koji nijesu obilježeni i za koji se nije moglo utvrditi vlasništvo”, saopštili su iz Morskog dobra.

Kako dodaju, s obzirom na to da je držanje ribolovnih alata i sredstava bez dozvole za ribolov na plovnim objektima, obali i u pristanistima zakonom zabranjeno, uz asistenciju policije privremeno je oduzet ribolovni alat do okončanja postupka i to 18 samolovki sa signalima, sedam parangala sa 50 do 70 udica i ribolovne mreže dužine od oko 1.000 metara.

''U cilju potpune zaštite ribolovnih zabrana na lokacijama Široka rijeka i Solila, nadležne službe i inspekcijski organi u saradnji sa službenicima Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom koje upravlja rezervatom prirode “Tivatska solila” nastaviće kontrolu ovog područja i u narednom periodu'', zaključuju iz Morskog dobra.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније