Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.B. ]

03. 07. 2020. 23:03 >> 23:00

SAMOFINANSIRANJE

Za specijalističke studije predviđeno 2.299 mjesta

Na Univerzitetu Crne Gore (UCG) za upis na samofinansirajuće specijalističke studije predviđeno je 2.299 mjesta, dok je za postdiplomske magistarske predviđeno 589 mjesta, saopšteno je iz te visokoškolske ustanove.

Upravni odbor UCG je na danas održanoj sjednici donio odluke o broju studenata za upis na samofinansirajuće postdiplomske specijalističke i master studijske programe za 2020/2021. godinu.

Predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica kazao je da je za upis na specijalističke predviđeno 2.299 mjesta, dok je za postdiplomske magistarske studije predviđeno 589 mjesta.

Prema njegovim riječima, pravni osnov za organizovanje upisa na specijalističke studije sadržan je u Zakonu o dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

"Dekani organizacionih jedinica UCG ovlašćeni su da raspišu konkurse za jednogodišnje magistarske studije, koje će se naporedo organizovati sa besplatnim master studijama, po reformisanom modelu studija, od ove studijske godine", pojasnio je Bjelica.

Usvojeni predlozi, od Senata Univerziteta, kako je dodao, sagledani su sa sa aspekta zapošljivosti i potražnje na tržištu rada u Crnoj Gori, prostornih i kadrovskih kapaciteta organizacionih jedinica, iskazanog interesovanja studenata za upis.

Bjelica je rekao da je Upravni odbor UCG donio i odluku o davanju ovlašćenja za nastavak postupka po oglasu za dodjelu kredit.

„Komisija će posebnom odlukom odrediti rok u kom zaposleni mogu podnositi zahtjeve za rješavanje stambene potrebe u skladu sa predmetnim oglasom, čiji je tok prekinut Odlukom Komisije, od 16. marta“, zaključio je Bjelica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније