Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

07. 07. 2020. 11:27 >> 12:06

SNP TRAŽI

Sankcionisati odgovorne za miniranje na Cijevni

Odbor SNP Tuzi traži od nadležnih organa da što prije odgovore na pitanje ko je odgovoran za jučerašnje miniranje na Cijevni, da se oni adekvatno sankcionišu i učine sve da rijeku, ako je uopšte moguće, vrate u pređašnje stanje.

"Država koja sebe definiše kao ekološku konačno mora pokazati odlučnost da spriječi ovakve napade na životnu sredinu i volju da zaštiti ono najljepše i najvrednije što imamo", poručuju iz SNP-a.

Ističu da je stanje još ozbiljnije kada se uzme u obzir činjenica da je dio kanjona Cijevne 2017. godine proglašen zaštićenim prirodnim dobrom od lokalnog značaja pod nazivom Spomenik prirode “Kanjon Cijevne”.

"Kada se ovako postupa prema zaštićenim prirodnim dobrima, možemo samo da zamislimo kakvi se zločini vrše prema manje poznatim i nezaštićenim prirodnim bogatstvima naše zemlje", zaključuju iz SNP-a.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj juče je na svom Facebook profilu objavio video u kom se vidi kako se gomila stijenja nakon eksplozije survala u Cijevnu.

Apelovao je na nadležne institucije da hitno reaguju na, kako je naveo, eko-incident koji se dogodio na rijeci Cijevni u Dinoši.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније