Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

07. 07. 2020. 16:25 >> 16:25
2

NVO CARM

Uputili prijedlog da se odgode ispiti

Nevladina organizacija "Centar za afirmaciju i razvoj mladih" danas je, na inicijativu studenata uputila prijedlog za odlaganje aktuelnih ispitnih rokova za sve Univerzitete u Crnoj Gori. Kako su saopštili, prijedlog su uputili Nacionalnom koordinacijom tijelu za zarazne bolesti, Institutu za javno zdravlje i Ministarstvu prosvjete.

U poslednjih sedam dana Centru za afirmaciju i razvoj mladih se obratio veći broj studenata koji smatraju da u trenutnim uslovima nije bezbjedno polagati ispite, ali i onih koji nisu zadovoljni načinom na koji se održavaju ispitni rokovi na Univerzitetima u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

"Dobili smo više imejlova i poziva od strane studenata koji ne žele da polažu ispite u trenutnim uslovima COVID-19 ili onih koji nisu zadovoljni načinom na koji se to radi. S obzirom da su nam se javili studenti sa državnog Univerziteta, ali i sa jednog privatnog, odlučili smo se da na njihovu inicjativu uputimo predlog za odlaganje ispitnih rokova do daljeg, na svim Univerzitetima. Predlog smo poslali Nacionalnom koordinacionom tijelu, Institutu za javno zdravlje i Ministarstvu prosvjete” kazao je predsjednik organizacije Miloš Mašković.

Prema tvrdnjama više studenata nije bezbjedno polagati ispite u trenutnim uslovima, s obzirom na broj oboljelih i činjenicu da veliki broj studenata dolazi sa sjevera naše zemlje (podsjećaju da trenutno nema predavanja, te su se gotovo svi vratili svojim kućama) gdje su trenutno najveća žarišta.

Takođe, studenti ističu da neposredno prije polaganja ispita i po stotinu njih boravi na veoma malom prostoru. Osim toga, istakli su da su prijateljstva među studentima brojna, te da se tradicionalni poljupci i zagrljaji pri dolasku na fakultet ne izostavljaju, uprkos mjerema koje su vezane za fizičku distancu od dva metra. Između ostalog, studenti kažu da se mjere ne poštuju dovoljno, te da bi što prije trebalo reagovati.

Predsjednik NVO CARM, Miloš Mašković izrazio je nadu da će predlog koji je upućen na incijativu studenata biti uzet u razmatranje. ,,Nadam se da će predlog biti uzet u razmatranje. Slažem se sa njima i mislim da je pametno odložiti polaganje ispita dok epidemiološka situacija ne bude makar malo bolja, ali ovo je samo predlog. Nadležni će, siguran sam, odlučiti u najboljem interesu stuenata.”

Studenti su istakli da su neformalno pokušavali da odgode rokove, ali da im to nije pošlo za rukom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније