Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 10. 2013. 16:51 >> 16:51

CARINE CG I ITALIJE

Intenzivnije protiv krijumčarenja

Crnogorska i italijanska carinska služba intenziviraće saradnju i razmjenu operativnih podataka, u cilju pružanja efikasnijeg i koordiniranog odgovora na sve oblike ilegalne trgovine i krijumčarenja, sa akcentom na akcizne proizvode, saopšteno je iz Uprave carina.

„Ovo posebno imajući u vidu obim prometa koji se odvija između italijanskih luka i crnogorske Luke Bar. Ovakvim vidom saradnje, dvije službe doprinijeće sprječavanju odliva carinskih i drugih dažbina u nelegalne tokove“, saopšteno je nakon sastanka direktora crnogorske Uprave carina Vladana Jokovića i šefa Finansijske policije Italije, generala Lućana Karte.

Susret Jokovića i Karte, kako navode u saopštenju, predstavlja snažan impuls u daljem jačanju saradnje dvije službe, u oblasti suzbijanja finansijskog kriminala i prekograničnog krijumčarenja.

Italijanska strana spremna je da carinskoj službi Crne Gore pruži ekspertsku pomoć, posebno u obavezama koje proističu iz poglavlja 24, Pravda, Sloboda i Bezbjednost, u dijelu koji se odnosi na buduće proširenje ovlašćenja carinskih službenika u vođenju istraga, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније