Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 07. 2020. 09:16   >>  09:15 17

MIHAILO SAOPŠTIO

Crkvenu imovinu bi da prevedu u vlasništvo Srbije

Tačna je izjava čelnika Cetinjske filijale Beogradske patrijaršije Amfilohija, da je crkvena imovina u Crnoj Gori državna, saopštio je mitropolit CPC Mihailo.

"Samo što je ta izjava, ustvari, verbalna ekvilibristika koja termin država prepredeno zloupotrebljava, navodeći prost narod da ga doživljava kao skraćenicu za državnu organizaciju Crne Gore. A ona je, ustvari, upisana na cetinjsku filijalu Beogradske patrijaršije, dakle, na državu Srbiju, zato i jeste i tačna i državna, ali nije crnogorske države", rekao je Mihailo.

Začudio se, kaže, "kako jedan pastir može da vara pastvu i krši božje zapovijest".

"Posebno tri: ne ukradi; ne svjedoči lažno na bližnjega svoga i ne poželi ništa što je tuđe. A on baš to čini. Otima nam crkvenu imovinu, svjedoči lažno da nije bila crnogorska i želi sve tuđe, odnosno, crnogorsku crkvenu imovinu da prevede u vlasništvo strane države Srbije", navodi Mihailo.

Smatra da ni čelnik Beogradske patrijaršije "nije ništa bolji, nego gori od njega".

"On krši svih deset božjih zapovijesti. Samo da navedem prvu i to je dovoljno: ne ubij. Poziva beogradski klir i građane Srbije da se vladaju i poštuju preporuke NKT-a za zarazne bolesti i prijeti im crkvenim kaznama ukoliko organizuju masovne vjerske skupove ili koriste jednu pričesnu kašičicu. Kao pastir štiti ih od zaraze virusom kovid 19, i posljedično, ukoliko se zaraze, od mogućeg smrtnoga ishoda. A crnogorske crkvene filijale Beogradske patrijaršije huška da pričešćuju jednom kašičicom i organizuju masovne litije. Očito, da se što više crnogorskih građana zarazi, što duže traje karantin, što veći broj ljudi se finansijski unesreći i što veći broj umre. Posljedično, nada se i vjeruje da bi to izazvalo bijes naroda koji bi se na septembarskim izborima očitovao u korist Srbije. Ovu činjenicu bi vlasti trebalo da razumiju i da se po njoj ravnaju", zaključio je Mihailo.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније