Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

09. 07. 2020. 12:01   >>  11:58

DONACIJA LOVĆEN OSIGURANJA

Volonterima Crvenog krsta 25 bicikala

Lovćen osiguranje doniralo je Crvenom krstu Crne Gore 25 bicikala, koja će biti dodijeljena opštinskim volonterskim klubovima širom Crne Gore, kako bi djelovanje volontera na terenu bilo što efikasnije.

"Lovćen osiguranje nastavlja sa sprovođenjem društveno odgovornih aktivnosti usmjerenih ka unaprijeđenju sistema koji pružaju zaštitu i pomoć crnogorskom društvu u cjelini", navodi se u saopštenju tog osiguravajućeg društva.

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak zahvalila je Lovćen osiguranju na vrijednoj donaciji i naglasila da su volonteri, koji su konstantno prisutni na terenu, zapravo okosnica rada Crvenog krsta. U tom smislu, kako se navodi, takva donacija je veoma značajna, jer će djelovanje volontera učiniti efikasnijim i pomoći da oni brže i lakše stižu do korisnika.

Iz Lovćen osiguranja naglašavaju da je donacija Crvenom krstu Crne Gore, realizovana zbog činjenice da je riječ o humanitarnoj organizaciji, čiji, univerzalno prepoznat značaj, naročito dolazi do izražaja u vanrednim okolnostima poput aktuelnih dešavanja vezano za prisustvo koronavirusa.

Izvršni direktor Lovćen osiguranja Matjaž Božić naglasio je da bi među principima i standardima Crvenog krsta posebno istakao one koji se odnose na humanost, dobrovoljnost i univerzalnost.

"Vođeni time, odlučili smo da doniramo 25 opremljenih bicikala, koja će pomoći volonterima Crvenog krsta da na što efikasniji način dopremaju pomoć onima kojima je pomoć potrebna. Time, indirektno, donaciju usmjeravamo i ka ranjivim kategorijama našeg društva, istovremeno promovišući zaštitu životne sredine i zdrave stilove života", zaključio je Božić.

Iz Lovćen osiguranja podsjećaju da su ove godine učestvovali i u donaciji inkubatora dječjoj bolnici i bili jedni od prvih donatora respiratora Kliničkom centru Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније