Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

09. 07. 2020. 14:14 >> 14:13
4

FOLIĆ

"Djeca i omladina iz Berana pripadaju Crnoj Gori"

Nijedan projekat za rekonstrukciju sportskih terena već drugu godinu zaredom nije odobren Opštini Berane, naveo je sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane Goran Folić u saopštenju upućenom ministru sporta i mladih Nikoli Janoviću.

"Podsjetiću Vas da smo u februaru 2019. godine zajedno otvorili Omladinski klub u Beranama. Rekonstrukcija prostorija za potrebe omladinskog kluba je finansirana sredstvima koje je obezbijedila Opština Berane i Vaše ministarstvo. Prostorije Omladinskog kluba se nalaze u sklopu kultnog stadiona malih sportova, gdje se svakodnevno okuplja veliki broj djece i omladine", naveo je Folić u saopštenju Janoviću.

Flić je pitao šta je s obećanjem će Ministarstvo obezbijediti sredstva za rekonstrukciju kultnog stadiona malih sportova u Beranama.

"Prilikom otvaranja omladinskog kluba zajedno smo obišli Stadion malih sportova i tom prilikom od Vas dobili obećanje da će Vaše ministarstvo u adaptaciju, rekonstrukciju i sanaciju uložiti do 30.000 evra. Saglasili smo se da će i Opština Berane obezbijediti sredstva kako bi se objekat u potpunosti sanirao i priveo namjeni u punom kapacitetu. Stadion malih sportova se nalazi u strogom centru grada. Generacije beranskih sportista su prve sportske korake napravile na njemu", naveo je Folić.

Kazao je da je lokalna samouprava iz perioda prije 2014. godine željela da ruši stadion kako bi na tom mjestu napravili stambenu zgradu i omogućili nekome da ostvari enorman profit na štetu grada i svih njegovih građana.

"Uspjeli smo da osujetimo planove građevinskog lobija. Vjerovali smo, želimo i dalje da vjerujemo, na riječ ministru koji je život proveo u sportu i posvetio sportu. Mi živimo u zemlji u kojoj je data riječ teža od svih službenih zapisa i papira. Do sada datu riječ niste održali, pa smo riješili da Vas ovim putem podsjetimo", istakao je Folić.

On je naglasio da je Opština Berane, nakon stupanja na snagu novog Zakona o sportu, popreporukama i sugestijama a sve u skladu sa Zakonom, uradila četvorogodišnju lokalnu strategiju razvoja spotra za period 2018 – 2021. god, dvogodišnji akcioni plan za mlade za period 2020 – 2021. godine.

"Zajedničkim snagama među privima u Crnoj Gori otvorili smo Omladinski klub u Beranama, pripremali se za održavanje sportske manifestacije „ Dani reprezentacije“ gđe je trebalo da okupimo sportske kolektive sa sjevera Crne Gore. Napominjem Vas da smo u 2019. godini predali 9 projekata za adaptaciju, sanaciju i rekonstrukciju sportskih terena na teritoriji opštine Berane. U 2020. godini predali smo 14 projekata. Sve projekte smo predali resornom Ministarstvu na čijem ste Vi čelu po javnom konkursu, koji ste sami raspisali", naveo je Folić.

Istakao je da u Beranama ima 37 sportskih koletiva, koji okupljaju veliki broj djece i mladih.

Poručio je da je sport način da se omladina usmjeri na pravi put,a da je ulaganje u sportsku infrastrukturu ulaganje u budućnost Berana i čitavog sjevera naše zemlje.

"Nadamo se da vi niste jedan od onih koji žele da se stadioni ruše. Da Vi želite, kao i mi, da naša zaostavština bude u interesu građana i novih naraštaja a ne u interesu građevinskih lobija i tajkuna", stoji u saopštenju sekretara za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније