Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

09. 07. 2020. 15:38 >> 15:35

MEDENICA

"Sudska vlast se uspješno odupire svim pritiscima"

U prvih pola godine sudovi su riješili 99,3 odsto predmeta, čime su predsjednici sudova i sudije dokazali da se svojim radom i postignutim rezultatima sudska vlast oduprla svim pritisca, poručila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Iz Vrhovnog suda je saopšteno da su predsjednici sudova u Crnoj Gori, održali su sastanak, na kojem su razmatrali polugodišnji izvještaj o radu.

"Prema podacima iz izvještaja, svi sudovi ostvarili su izvanrednu stopu efikasnosti od 99,3 odsto, od čega osnovni sudovi 95 odsto, viši sudovi 101 odsto, Apelacioni sud Crne Gore 95 odsto, Privredni sud Crne Gore 88 odsto, Upravni sud Crne Gore 144 odsto i Vrhovni sud Crne Gore 98 odsto", kazala je Medenica.

Istakla je da je, uprkos činjenici da je prosječna opterećenost po sudiji bila 312,2 predmeta, postupak je trajao do 3 mjeseca u 60 odsto predmeta, što je do sada najbolje zabilježeni rezultat.

"U pogledu izrade odluka van roka, održan je izuzetno pozitivan indeks na nivou ranijeg izvještaja, pri čemu su osnovni sudovi u Danilovgradu, Pljevljima, Plavu, Rožajama i Žabljaku bez prekoračenja roka", kazala je Medenica.

Konstatovala je da je kvalitet rada, koji obuhvata i najizazovnijeg perioda tokom COVID-19, zadržan na ranijem nivou i zaključeno da je potrebno raditi njegovom daljem unapređenju.

Kako je saopšteno, predsjednici sudova uzeće u obzir uvođenje novih rješenja u pristupu organizaciji poslova, u skladu sa uslovima daljeg razvoja epidemije Koronavirusa u Crnoj Gori.

"Očuvanje zdravlja zaposlenih i stranaka, koje pristupaju u sud, je prioritetno i predsjednici sudova će nastaviti da preduzimaju sve mjere na poštovanju svih mjera i preporuka nadležnih organa“, poručila je Medenica.

Predsjednici sudova, analizirali su i primjenu propisa na polju organizacije sudstva, kao i mjere koje se preduzimaju u cilju ispunjavanja obaveza iz agende pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Uvažavajući mjere održavanja fizičke distance, Vrhovni sud Crne Gore je za potrebe održavanja sastanka koristio prostoriju Centralne banke Crne Gore, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније