Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda ]

11. 07. 2020. 08:15 >> 08:13

RADOVI U DINOŠI

Inspektor zabranio miniranje korita Cijevne

Obustavljeni su svi bušačko-minerski radovi u koritu rijeke Cijevne do usaglašavanja sa investitorom i svim ostalim nadležnim institucijama, saopšteno je iz PR službe Uprave za inspekcijske poslove, nakon što je inspektor za vode obavio inspekcijski pregled.

U koritu rijeke, na potezu gdje je u toku rekonstrukcija puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka, tokom miniranja brda u ponedjeljak survala se velika količina zemlje u korito rijeke.

Inspektor za vode, kako piše Dan, ukazao je firmi Gruding 5, koja je zadužena za miniranje, šta sve treba da preduzme.

Inspektor za vode naložio je firmi Gruding 5 da izvrši fizičku-hemijsku analizu kvaliteta površinskih voda uzvodno od mjesta obrušavanja i nizvodno od mjesta obrušavanja kako bi se provjerio kvalitet voda i uticaj obrušenog materijala na trenutno stanje kvaliteta voda.

Nalog za uzorkovanje je dostavljen od strane inspektora Hidrometeorološkom zavodu. Takođe, pravnom licu Gruding 5 naloženo je da se u roku od tri dana, od dana uručenja ovog zapisnika obrati na dležnom organu za upravljanje vodnim dobrom Upravi za vode, kako bi oni formirali tehničku komisiju koja će izaći na lice mjesta, izvršiti pregled lokacije, utvrditi činjenično stanje i dati stručno mišljenje i predlog mjera zauklanjanje ili sanaciju obrušenog materijala.

Dalje upravne mjere i radnje pratiće izvršenje predhodno naloženih mjera i dostavljanja potrebnih izvještaja i analiza koje su neophodne radi vođenja daljeg upravnog postupka.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj objavio je na svom Fejbuk profilu snimak miniranja na rijeci >>> 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније