Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

12. 07. 2020. 09:23 >> 18:06
2

LUKŠIĆ ZA RTCG

Utvrđuju kako je došlo do nesreće kod Budve

Uprava pomorske sigurnosti pokušaće da preko radarskog sistema utvrdi kako je došlo do jučerašnje nesreće kod Budve, u kojoj je poginula žena. Pomoćnik direktora Uprave za sigurnost pomorske plovidbe, Žarko Lukšić, kazao je za Jutarnji program TVCG da se tokom dana očekuje vađenje potonulog čamca iz mora. Istakao je da će narednih dana pojačati inspekcijski nadzor na primorju.

On je saopštio da su se oba plovila kretala ka Jazu iz pravca Budve, odnosno ostrva Sveti Nikola.

"U sudaru su učestvovala dva plovila, jedno manje od četiri metra sa dva člana posade i jahta koja je plovila pod američkom zastavom, od nekih 12 metara, sa osam članova posade. Jahta je prepolovila mali čamac, koji je odmah potonuo. U blizini su bili ribarski čamci, od kojih je jedan prevezao unesrećenu osobu do budvanske marine", kazao je Lukšić.

On je dodao da je istraga u toku. 

Lukšić je apelovao da se striktno moraju poštovati pravila na moru.

"Ako se ne poštuje, dolazi do ovakvih situacija. Uprava sa svim državnim organima će pojačati inspekcijski nadzor narednih dana", naveo je on.

Uprava pomorske sigurnosti, kako je naveo Lukšić, odradila je servisiranje i opremanja svih plovnih objekata, koja služe i ne samo za sigurnost pomorske plovidbe, već i za traganje, spašavanje, sprječavanje zagađenja mora... 

Urađena je i pomorska signalizacija na ulazu u budvanski zaliv, barskom sjedištu i svim ostalim objektima gdje se vrše preventivne i korektivne radnje, dodao je on.

Kako je juče saopšteno iz policije, nakon nesreće kod Budve, priveden je maloljetni S. M, koji je upravljao jahtom. On je osumnječen da je počinio teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније