Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR Centar, Objavila: R.B. ]

12. 07. 2020. 11:43   >>  11:42 1

KOVAČEVIĆ PORUČILA

U Danilovgradu urađeno i više od planiranog

U Opštini Danilovgrad prošla godina je bila veoma uspješna kad su u pitanju realizovani projekti, asfaltirano je blizu deset kilometara puta, a poslovni ambijent je unaprijeđen smanjenjem administrativnih i turističke takse za investitore, ocijenila je predsjednica te Opštine, Zorica Kovačević.

Ona je, u intervjuu za PR Centar, saopštila da je izvršenje budžeta bilo preko 126 odsto, da je kapitalni budžet bio preko 30 odsto, te da je to pokazatelj da se veoma vodilo računa o punjenju budžeta.

„Sredstva koja smo bili predvidjeli prema kapitalnom budžetu ostvarili smo više nego što smo planirali 30 odsto. Ono što je takođe značajno jeste da smo izvršili konsolidaciju finansija u Opštini Danilovgrad. Redovno izmirujemo obaveze prema državi, reprogramima, kreditima kao i obaveze prema svim zaposlenima“, istakla je Kovačević.

Prema njenim riječima, sve što je planirano je ispoštovano - od podrške prosvjeti, zdravstvu, sportu, poljoprivredi, studentima, nevladinom sektoru, ženskom preduzetništvu.

„S ponosom mogu da kažem da smo postigli mnogo više od onoga što smo planirali“, dodala je Kovačević.

Kad je u pitanju putna infrastruktura, Kovačević smatra da su ostvareni rezultati veoma dobri.

„Asfaltirali smo blizu deset kilometara. Opština je ranije od Danilovgrada do KP doma rekonstruirala put, a sada Glavni grad i Vlada nastavljaju sa realizacijom ostatka dionice od tog dijela puta do Podgorice. To je nešto što je i benefit za našu Opštinu, imajući u vidu da najveći broj naših sugrađana koristi taj putni pravac. Mislimo da će prije 1. septembra, i početka školske godine, taj put biti rekonstruisan, a njegova vrijednost je preko 3,5 miliona eura“, navela je Kovačević.

Kako je podsjetila, prije nekoliko dana je počela rekonstukcija bulevara sa četiri trake do Podgorice, čija je vrijednost preko 24 miliona eura.

„Izgradnjom tog bulevara dobićemo jednu modernu saobraćajnicu sa trotoarima i rasvjetom i to će stvoriti još bolje uslove za razvoj naše Opštine i što veći broj investitora. Kad imate dobru putnu infrastrukturu, redovno snabdijevanje vodom i dobro snabdijevanje električnom energijom, unaprijeđen poslovni ambijent, niske komunalije, onda imate priliku da imate veliki broj investitora, kao što je bilo u prošloj i nastavilo se i u ovoj godini“, kazala je Kovačević.

Govoreći o rekonstrukciji puta u Martinićima, Kovačević je kazala da je „sve dovedeno do kraja“.

„Za nekih desetak dana počeće rekonstrukcija, vrijednost radova je preko tri miliona eura. Radi se o rekontrukciji 8,6 kilometara puta. Dobićemo jednu modernu saobraćajnicu, sa šest metara širine i time ćemo riješiti dugogodišnji problem koji imaju građani koji gravitiraju na tom dijelu puta“, rekla je Kovačević.

Ona je kazala da su u lokalnoj upravi sigurni da će rok za završetak radova na tom putu, od oko šest mjeseci, biti ispoštovan.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније