Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dejan Kandić, RTCG

12. 07. 2020. 16:01   >>  16:04

U PLJEVLJIMA

Trg Đorđija Peruničića od sjutra otvoren za građane

U Pljevljima su već šesti dan na snazi pooštrene preventivne mjere u cilju suzbijanja širenja infekcije korona virusom, a radovi na uređenju grada nijesu prekidani. U toku su završni radovi na Trgu Đorđija Peruničića, koji će građani moći da koriste od sjutra.

"U toku su završni radovi na Trgu Đorđija Peruničića, i vjerujem da će ovaj prostor građani moći da koriste već od 13. jula, Dana državnosti. Trg je uređen granitnim i behaton pločama, postaviće se nova javna rasvjeta i savremeni mobilijar. Cio posao je koštao oko 170.000 eura sa PDV-om, kazao je direktor Direkcije za izgradnju Nenad Rubežić.

Završetom radova Trg Đorđija Peruničića stopiće se sa obližnjim Trgom 13. jula i glavnom ulicom, u funkcionalnu urbanističku cjelinu.

Kako napominje Rubežić, trg je ranije bio izolovan, a sada je povezan sa Trgom 13. jula i glavnom ulicom i sva tri ova prostora sada se mogu posmatrati kao jedna cjelina. Sam trg će biti višenamjenski, osim mjesta za odmor projektovan je da se vrlo lako može pretvoriti i u otvorenu ljetnu kulturnu scenu.

Pored ovih radova u toku je još nekoliko po finansijskom obimu manjih, ali značajnih poslova. Opština, dodaje Rubežić, finansira zamjenu vodovodne mreže u nekoliko ulica, ali i radove na spomenicima NOR-a, u Memorijalnom centru "1.decembar" na Stražici i na Senjaku.

Rijetki prolaznici u poslovno ugostiteljskoj zoni centralnog gradskog jezgra svjedoče o poštovanju mjera, a veći broj građevinskih radnika i montera da se i u vrijeme korone ne prekidaju radovi na uređenju grada i unapređenju kvaliteta života.

Produženi vikend, zbog Dana državnosti, donio je zaposlenima tri, nekima i četiri neradna dana.
Dio građana iskoristio je to za odlazak u obližnja sela, imućniji na primorje, pa su uz važeće pooštrene preventivne mjere opustjele gradske ulice i parkinzi.

Kafići zatvoreni, baštenski mobilijar uredno složen, rijetki prolaznici i automobili, to je današnja slika Pljevalja. Tišinu remete samo zvuci mašina i ručnog alata.

Dejan Kandić, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније