Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

12. 07. 2020. 12:25   >>  21:48 27

ĐUKANOVIĆ SA ČEVA

"Uvijek smo najbolji kad je najteže"

Infrastrukturni projekti, poput puta Cetinje–Čevo–Nikšić, čiju gradnju danas promovišemo, krijepe optimizam i potvrđuju vitalnost Crne Gore i naših građana da uvijek budemo najbolji kada je najteže, proučio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na svečanosti povodom početka radova na putu Cetinje - Čevo - Nikšić.

Đukanović je istakao da ohrabruje podatak da će prva dionica puta od 23 km biti završena najkasnije za tri godine, kao i da će projekat za nastavak saobraćajnice od Čeva do Nikšića. Put će, kako je kazao, do tačke spajanja sa magistralnim putem Danilovgrad – Nikšić biti spreman već na jesen ove godine.

"Pored ekonomskih benefita za Cetinje i Nikšić, za Čevo i cijeli ovaj kraj, a time i za Crnu Goru, ovaj put će biti i važna fizička spona između dva značajna centra crnogorske državnosti i istorije. Ovaj poduhvat dobija na vrijednosti i time što ga organizujemo u vremenu kada je naša zemlja, kao i cijeli svijet, suočena sa pandemijom Kovid-19, jednim od najtežih izazova savremene civilizacije", kazao je Đukanović.

Poručio je da možemo biti ponosni na to kako se naš zdravstveni sistem i sve državne institucije bore sa tim nevidljivim neprijateljem.

"U prvom špicu pandemije ostvarili smo rezultate za respekt. Moramo biti maksimalno fokusirani na zaštitu i očuvanje zdravlja ljudi, i svi pojedinačno dati doprinos tome i u ovom drugom, još jačem naletu. Koristim priliku da pozovem sve na dosljedno poštovanje mjera nadležnih državnih organa. To je preduslov da se maksimalno posvetimo saniranju ekonomsko-socijalnih posljedica, svjesni da je pred nama veoma izazovan zadatak vraćanja u funkciju pandemijom paralisane ekonomije", kazao je predsjednik Crne Gore.

Infrastrukturni projekti, poput puta čiju gradnju danas promovišemo, krijepe optimizam i potvrđuju vitalnost Crne Gore i naših građana da uvijek budemo najbolji kada je najteže, smatra Đukanović.

Đukanović je kazao da se nada da će izbori biti održani u planiranom terminu, 30. avgusta.

"Uvjereni smo da će građani i ovoga puta znati da izaberu najbolju ponudu; da će Crna Gora koja je nakon sticanja nezavisnosti zabilježila vidan ekonomski i demokratski uzlet, postala članica najmoćnije političko-bezbjednosne alijanse u istoriji čovječanstva, uspješno nastaviti put reformi i evropskih integracija, u cilju dostizanja evropskog kvaliteta života za naše građane", naglasio je predsjednik. 

On je na svečanosti građanima Crne Gore čestitao 13. jul - Dan državnosti.

Počasna artiljerijska paljba na brdu Gorica

Predsjednik Đukanović je donio naredbu da se povodom 13. jula, Dana državnosti izvrši počasna artiljerijska paljba s platoa brda Gorica u Podgorici sa 10 plotuna iz šest haubica.

Paljbu će izvršiti Vojska Crne Gore 12. jula u 18 časova.

Predsjednik Đukanović će sjutra položiti vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније