Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

13. 07. 2020. 09:35 >> 09:34
6

UDRUŽENJE LOVĆENAC

"Antifašističke vrijednosti princip CG naroda"

Borba za slobodu i borba utemeljena na antifašističkim vrijednostima univerzalni je princip crnogorskog naroda, navodi se u čestitki Udruženja Crnogoraca Lovćenca iskrene čestitke povodom 13. Jula – Dana državnosti Crne Gore.

 

Uduženje crnogoraca, kako su naveli, s ponosom evocira uspomene na davnu 1878. godinu, kada je Crna Gora dobila međunarodno pravno priznanje.

 “Istovremeno nas podsjeća da je borba za slobodu i borba utemeljena na antifašističkim vrijednostima univerzalni princip crnogorskog naroda, koga su bili svijesni i naši slavni preci 1941. godine  kada su svojim junaštvom i otporom okupatoru zapalili iskru slobodarske ideje, koju i danas mi njihovi potomci, bez obzira đe živimo slijedimo”, poručuje predsjednik udruženja Nikola Muhadinović.

Uz  poštovanje preporuka zbog zaštite zdravlja građana od virusa kovid 19,  Udruženje Crnogoraca Lovćenca, ove godine nije organizovalo  tradicionalnu proslavu, već uže je rukovodstvo  posjetilo spomenik palim borcima u Lovćencu i u prostorijama udruženja  članovima i građanima Lovćenca podijelilo simbolične poklone sa državnim simboli drzave Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније