Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

13. 07. 2020. 13:57 >> 14:02
2

UJEDINJENA CRNA GORA

Ponosni na pretke koji su pobijedili fašiste

Ujedinjena Crna Gora saopštila je da su ponosni na svoje pretke i dodali da bi danas svako trebalo da se prisjeti zlodjela fašista i nacionalsocijalista koje su sredinom prošlog vijeka pobijedili slobodni građani i narodi svijeta.

UCG podsjeća da su naši preci na današnji dan 1941. godine jedinstveno, bez ideološke podjele, ustali protiv fašističkog okupatora oličenog u Musoliniju čije su fašističke  strukture, dan prije, 12. jula na Cetinju, proglasile Nezavisnu državu Crnu Goru pod patronatom fašističke Italije.

“Mladi ljudi u Crnoj Gori treba da znaju da je potomak slavnih Petrovića, unuk Kralja Nikole, princ Mihailo Petrović, iako zatočen u fašističkom logoru, u Njemačkoj, odbio da prihvati krunu u takvoj tvorevini, a ponuđena mu je kako bi narod bio prevaren i uvučen u fašistički blok naroda i država”, navodi se u saopštenju.

Iz UCG navode da do danas Crna Gora nije podigla spomenik princu Mihailu Petroviću.

“Tihom heroju trinaestojulskog ustanka, zakletom jugoslovenu i antifašisti, čovjeku koji je potom u eri socijalizma pružao otpor komunističkoj vlasti boreći se protiv rušenja Kapele na Lovćenu koju je Vladika Rade podigao svom stricu Svetom Petru i odredio sebi za vječno počivalište”, kazali su iz UCG.

UCG je navela da svi treba da pročitaju osnovne odlike fašizma “kako ne bismo zaboravili i uljuljkali se u prividu slobode”.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније